Direktor "Vodovoda" u Boru podnio ostavku zbog smrti djevojčice Danke Ilić

U saopštenju dostavljenom lokalnim medijima Pavić navodi da ostavku podnosi iz moralnih razloga

5766 pregleda 0 komentar(a)
Danka Ilić, Foto: Interpol.int
Danka Ilić, Foto: Interpol.int

Direktor Javnog komunalnog preduzeća "Vodovod" iz Bora Goran Pavić, podnio je 8. aprila ostavku na tu funkciju, nakon što su dvojica radnika tog preduzeća osumnjičena za ubistvo dvogodišnje djevojčice Danke Ilić.

U saopštenju dostavljenom lokalnim medijima Pavić navodi da ostavku podnosi iz moralnih razloga, s obzirom na to da "postoji osnovana sumnja da su izvršili ovo gnusno ubistvo u toku radnog vremena, službenim vozilom u toku obavljanja radnog zadatka".

"Pokrenuću krivične i sve druge zakonom propisane postupke protiv osumnjičenih lica, ali i svih drugih zaposlenih odgovornih lica u preduzeću koji su i svojim propustom, činjenjem ili nečinjenjem doprinela da osumnjičeni ostanu na slobodi deset dana", naveo je Pavić.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milekić potvrdio je u ponedjeljak na konferenciji za medije da je direktor borskog "Vodovoda" podnio ostavku. Policija Srbije i 8. aprila je nastavila potragu za tijelom djevojčice.

Danka Ilić je nestala 26. marta ispred kuće u naselju Banjsko Polje kod Bora.

Za ubistvo djevojčice osumnjičena su dvojica radnika javnog preduzeća "Vodovod" u Boru, gradu na istoku Srbije, koji su Danku Ilić udarili automobilom i potom njeno tijelo ostavili na deponiji, saopštio je 4. aprila ministar policije Srbije Bratislav Gašić.

Oni su, prema njegovim riječima, priznali izvršenje krivičnog djela.

U međuvremenu, policija je 6. aprila saopštila da su uhapšeni i R.D. i D.D. zbog sumnje da su osumnjičenom za ubistvo djevojčice pomogli da premjesti tijelo sa deponije u okolini Banjskog Polja na za sada nepoznatu lokaciju na teritoriji grada Bora na istoku Srbije.

Jedan od njih D.D, je preminuo u pritvoru 7. aprila, saopštila je policija.

Bonus video: