AMG podnijela krivične prijave protiv REM

Emisije na Pinku i Hepi TV po mišljenju AMG nemaju za cilj cilj da informišu javnost, već isključivo da se beskrajnim ponavljanjem neistinitih informacija o vlasniku AMG i medijima iz ove grupe, prije svega Kuriru, onemogući normalno poslovanje i uruši ugled
76 pregleda 2 komentar(a)
Aleksandar Rodić, Foto: Kurir.rs
Aleksandar Rodić, Foto: Kurir.rs
Ažurirano: 21.06.2017. 14:11h

"Adrija medija grupa" (AMG) i njen predsjednik Aleksandar Rodić podnijeli su Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv bivšeg predsjednika Savjeta Regulatorne agencije za elektronske medije (REM) Gorana Karadžića i još pet članova zbog sumnje da su nesavjesnim radom u službi omogućili televizijama s nacionalnom frekvencijom Pink i Hepi da vode brutalnu kampanju i medijski linč protiv kompanije i njenog vlasnika, stoji u saopštenju ove medijske grupe.

Karadžić i ostali članovi REM nijesu reagovali na brutalnu kampanju koju je Televizija Pink vodila i u novembru 2015. pa sve do januara 2016, kao ni na ovu najnoviju hajku, koja se odvija proteklih nedelja. Sve to ukazuje da aktuelni predsjednik Srbije Aleksandar Vučić drži pod svojom kontrolom i sam REM, kao i sve državne institucije, a AMG naglašava da rukovodstva REM-a umjesto adekvatne reakcije samo izriču upozorenja Pinku i Hepiju da ne smiju da zloupotrebljavaju nacionalne frekvencije i krše zakonske odredbe o profesionalnim standardima.

Emisije na Pinku i Hepi TV po mišljenju AMG nemaju za cilj cilj da informišu javnost, već isključivo da se beskrajnim ponavljanjem neistinitih informacija o vlasniku AMG i medijima iz ove grupe, prije svega Kuriru, onemogući normalno poslovanje i uruši ugled.

Situacija u Srbiji neodoljivo podsjeća na onu u Crnoj Gori, gdje Pink M, prema brojnim ocjenama, ima istu svrhu, batine u rukama bivšeg premijera kojom se disciplinuju kritičari njegove vlasti, a ovdašnja Agencija za elektronske medije na to reaguje slično kao REM u Srbiji.

Toj situaciju dodatno na težini daje ono što nikad nije demantovano, a to je otkriće neformalnog savjetnika sadašnjeg srpskog predsjednika i donedavnog crnogorskog premijera Mila Đukanovića, Vladimira Bebe Popovića, koji je kazao Olji Bećković da su Pink u Srbiji i Crnoj Gori pod kontrolom tamošnjih vlada.

Od tada je Pink M emitovao preko 700 propagandnih i klevetničkih priloga o medijskoj grupi Vijesti, njenim osnivačima, urednicima i novinarima da bi AEM, njen direktor Abaz Džafić, i njen Savjet koji je doskora vodio Saša Knežević, dekan FPN, izricao samo usmene opomene. AEM je svoje postupke pravdao navodima o brizi za slobodu medija i nedovoljno preciznim zakonskim rješenjima kada su u pitanju kazne za kršenje Kodeksa.

Bonus video: