Duterte opet "osuo paljbu": Obama može da ide u pakao, EU u čistilište

Američka agencija navodi da je Duterte, koji je preuzeo funkciju u junu, bio hipersenzitivan prema kritikama upućenim njegovoj borbi protiv droge u kojoj je, prema procjenama, za samo tri mjeseca ubijeno 3.000 narko dilera, što je alarmiralo UN, EU, SAD i organizacije za ljudska prava
3 komentar(a)
Rodrigo Duterte, Foto: Reuters
Rodrigo Duterte, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.10.2016. 14:35h

Predsednik Filipina Rodrigo Duterte poručio je danas američkom predsjedniku Baraku Obami da "može da ide u pakao" u posljednjem napadu na SAD izazvanom kritikama Vašingtona na njegov račun zbog kampanje ubijanja narko dilera.

AP navodi da je Duterte u govoru ponovo "osuo paljbu" i po EU rekavši da Unija, koja je ga je takođe kritikovala iz istog razloga, "treba bolje da izabere čistilište, pakao je pun".

Američka agencija navodi da je Duterte, koji je preuzeo funkciju u junu, bio hipersenzitivan prema kritikama upućenim njegovoj borbi protiv droge u kojoj je, prema procjenama, za samo tri mjeseca ubijeno 3.000 narko dilera, što je alarmiralo UN, EU, SAD i organizacije za ljudska prava.

On je već upućivao uvrede Obami, koje je poslije pokušao da ublaži, a na račun EU je uz psovke u jednom od govora pokazao i srednji prst.

Ljut zbog američkih kritika, filipinski predsjednik je objavio da želi da smanji prisustvo trupa SAD u svojoj zemlji.

Bonus video: