Boris Džonson piše memoare, potpisao ugovor sa Harper Kolinsom

Kako je danas saopštila izdavačka kuća Harper Kolins, djelo koje još nema naziv biće premijerska memoarska knjiga "kakvoj nema ravne"

6047 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Bivši premijer Velike Britanije Boris Džonson potpisao je ugovor o memoarima u kojima će opisati svoj turbulentni boravak na funkciji, od davanja obećanja da će "izvesti Bregzit do kraja" do podnošenja ostavke zbog umiješanosti u skandal.

Kako je danas saopštila izdavačka kuća Harper Kolins, djelo koje još nema naziv biće premijerska memoarska knjiga "kakvoj nema ravne".

Džonson je postao premijer u julu 2019. godine, ostvario ogromnu izbornu pobjedu u decembru i izveo Veliku Britaniju iz Evropske unije naredne godine.

Vodio je Britaniju kroz doba pandemije kovida 19, pa se i sam zarazio, zbog čega je bio na intenzivnoj njezi, a bio je na čelu zemlje u prvim danima rata u Ukrajini, dok se nije upetljao u skandale u vezi sa etikom i sopstvenim finansijama.

Bio je prinuđen da podnese ostavku u julu 2022. godine, pošto su desetine članova njegove vlade podnijele ostavke u znak protesta.

Nije rečeno kada će knjiga biti objavljena, niti je rečeno koliki je Džonsonov honorar za knjigu.

Bonus video: