Netanjahu prebačen u bolnicu: "Loše se osjećao"

U Netanjahuovom kabinetu je pethodno saopšteno da je premijer podvrgnut medicinskim testovima i da je u dobrom stanju, uz najavu da će se drugi detalji objaviti kasnije. Prvobitni testovi su pokazali da je premijer dehidrirao, a testiranje će se nastaviti, rekli su ljekari

4022 pregleda 1 komentar(a)
Netanjahu, Foto: Reuters
Netanjahu, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.07.2023. 17:47h

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu prebačen je danas na urgentno odjeljenje Medicinskog centra Šeba kraj Tel Aviva pošto se loše osjećao, potvrdio je njegov kabinet.

Novinski sajt Vala objavio je da je premijer prenijet u bolnicu jer je nakratko izgubio svijest u svojoj kući u Cezareji. Kada je stigao u bolnicu bio je potpuno svjestan.

U Netanjahuovom kabinetu je pethodno saopšteno da je premijer podvrgnut medicinskim testovima i da je u dobrom stanju, uz najavu da će se drugi detalji objaviti kasnije. Prvobitni testovi su pokazali da je premijer dehidrirao, a testiranje će se nastaviti, rekli su ljekari.

Pozivajući se na izvore bliske Netanjahuu izraelski mediji na hebrejskom jeziku su objavili da se on ranije žalio da se loše osjeća.

Premijer je prevezen u bolnicu u konvoju vozila iz Cezareje na Sredozemnom moru gdje je provodio vikend.

Netanjahu (73) je najduže na funkciji premijera u istoriji Izraela, više od 15 godina, podsjeća AP.

On je danas "jako udario glavom o pod" kada je izgubio svijest, javili su izraelski mediji pozivajući se na medicinski izvor.

Izraelski lider je navodno osjećao bol u grudima prije nego što je nakratko ostao bez svijesti.

Ubrzo je međutim došao sebi i sam otišao do automobila koji ga je odvezao u bolnicu, gdje je takođe išao bez pomoći.

Lider izraelske opozicije Jair Lapid je poželio Netanjahuu dobro zdravlje i brz oporavak.

Netanjahu je dobrog zdravlja, ali je nakratko hospitalizovan u oktobru prošle godine kada se osjećao loše tokom molitvi povodom Dana pokajanja, Jom Kipura, kada Jevreji koji poštuju tradiciju poste.

Izrael je trenutno usred toplotnog talasa i temperature prelaze 30 stepeni Celzijusa.

Netanjahuov kabinet je objavio da je on proveo petak na Galilejskom jezeru i da je osjećao vrtoglavicu, pa su mu ljekari dali instrukcije da ode u bolnicu.

Bonus video: