Vojska SAD: Dronovi pobunjenika Huta oboreni na Crvenom moru, nema povrijeđenih osoba

Američka komanda za Bliski istok (Centcom) "uništila je devet protivbrodskih balističkih raketa i dvije bespilotne letjelice na teritorijama pod kontrolom pobunjenika Huti, a taj napad je predstavljao neposrednu prijetnju američkim ratnim brodovima u regionu"

4188 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Američke snage saopštile su jutros da su uništile devet protivbrodskih balističkih raketa i dvije bespilotne letjelice jemenskih pobunjenika Huta.

Američka komanda za Bliski istok (Centcom) "uništila je devet protivbrodskih balističkih raketa i dvije bespilotne letjelice na teritorijama pod kontrolom pobunjenika Huti, a taj napad je predstavljao neposrednu prijetnju američkim ratnim brodovima u regionu".

Američka vojska je u saopštenju poslije raketnih napada pobunjenika u Adenskom zalivu i Crvenom moru, istakla i da oni nisu izazvali štetu i da nema povrijeđenim osoba.

Eksplozija je prijavljena u četvrtak u blizini broda, jugoistočno od jemenskog lučkog grada Adena, saopštila je britanska agencija za pomorsku bezbjednost UKMTO.

Eksplozija se, kako je navela, dogodila "na određenoj udaljenosti" od broda koji "nije pretrpio štetu. Posada je dobro", dodao je isti izvor koji nije bliže opisao plovilo.

Huti koje podržava Iran, bespilotnim letjelicama i raketama napadaju teretne brodove na Crvenom moru u znak odmazde zbog ofanzive Izraela u Gazi. Jemenski pobunjenici su ranije saopštili da to rade u "znak solidarnosti" sa Palestincima.

Bonus video: