U Budvi trenutno 29 zaraženih, koordinacija hotelijera i COVID ambulante odlična

Hotelijeri kontaktiraju COVID ambulantu ili epidemiološku službu, a svaki hotel treba da ima sektor za izolaciju. Nakon kontakta sa ljekarom, pacijent dolazi u COVID ambulantu ili ljekar odlazi kod njih. Nakon toga, pacijenti idu i izolaciju i prati im se stanje. Do sada su imali nekoliko takvih slučajeva“, rekla je doktorica

2972 pregleda 3 komentar(a)
Marija Mališić, Foto: Printscreen YouTube
Marija Mališić, Foto: Printscreen YouTube

U Budvi je trenutno 29 oboljelih pacijenata od koronavirusa. Reklo bi se da se situacija smiruje i da je stabilnija. Testiranja se svakodnevno obavljaju, a broj zavisi od epidemiološke situacije, i tu je stanje stabilnije, rekla je u „Bojama jutra“ dr Marija Mališić iz Doma zdravlja Budva.

Kako kaže doktorka četiri pacijenta se nalaze u barskoj bolnici i u stabilnom su opštem zdravstvenom stanju.

„Pacijenti sa povišenom temperaturom, gubitkom čula ukusa i mirisa, respiratornim tegobama treba da se jave u COVID ambulantu koja svakog dana od 7 do 20 časova, a testiranja se obavljaju u 8 i 30 časova. Broj COVID ambulante je 069303367“, istakla je dr Mališić.

Doktorka navodi da imaju odličnu koordinaciju sa hotelima, te da za njih postoje posebni protokoli.

„Hotelijeri kontaktiraju COVID ambulantu ili epidemiološku službu, a svaki hotel treba da ima sektor za izolaciju. Nakon kontakta sa ljekarom, pacijent dolazi u COVID ambulantu ili ljekar odlazi kod njih. Nakon toga, pacijenti idu i izolaciju i prati im se stanje. Do sada su imali nekoliko takvih slučajeva“, rekla je doktorica.

Kako kaže, sredinom jula su imali povećan broj pacijenta koji su se javljali sa simptomima sličnim koronivirusu.

Bonus video: