Samo uz "Vijesti": Specijalan dodatak o posleratnim spomenicima

Izdanje “Luča slobode” koje vam “Vijesti” poklanjaju 13. jula podsjetiće vas riječju i slikom na spomenike revolucije, razbacane širom naše zemlje, koji čekaju da ponovo počnu da pričaju o vremenima velikih ideja o zajedništvu, jednakosti i solidarnosti...

142901 pregleda 42 reakcija 42 komentar(a)
Foto: Vijesti
Foto: Vijesti
Ažurirano: 13.07.2021. 07:12h

Osamdeset je godina od 13. jula 1941, jednog od najvećih istorijskih događaja u savremenoj Evropi, kada je “crnogorski narod čovječanstvo upozorio kojim putem da se kreće”.

Trinaestojulski ustanak predstavljao je najmasovniji odgovor jednog evropskog naroda na fašističku tiraniju i njegove domaće saradnike.

Nekada su spomenici NOB-u bili otkrivani pompezno uoci obiljezavanja vaznih datuma. Danas, saljemo novinare da ih nadju, uglavnon obrasle u žbunju i prekrivene zaboravom.

U kakvom su stanju i kakve priče pričaju ovi svjedoci mnogih zbivanja saznajte čitajući specijalni dodatak Luca slobode.

Izdanje “Luča slobode” koje vam “Vijesti” poklanjaju 13. jula podsjetiće vas riječju i slikom na spomenike revolucije, razbacane širom naše zemlje, koji čekaju da ponovo počnu da pričaju o vremenima velikih ideja o zajedništvu, jednakosti i solidarnosti, i energiji koja nam je i danas neophodna kako bismo krenuli ka istom cilju kojem su stremile poslijeratne generacije Crne Gore.

Istog dana izlazi i dvobroj Vijesti na 44 strane sa mnoštvom novih priča, interjvua, analiza i reportaža.

Luča slobode
foto: Vijesti

Vrijeme je da ih opet otkrijemo uz “Luču slobode” – poklon, samo uz “Vijesti”, 13. jula.

Bonus video: