Malaguti blog – skuter za sve prilike

Italijanski proizvođač u svojoj ponudi ima skuter koji ne samo što ima lijep dizajn i vozne karakteristike, već i funkcionalnost i upotrebljivost u različitim uslovima.
256 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.02.2011. 12:29h

Italijanski Malaguti u svojoj ponudi ima skuter koji ne samo što ima lijep dizajn i vozne karakteristike, već i funkcionalnost i upotrebljivost u različitim uslovima.Riječ je o univerzalnom skuteru Blog koji je dostupan sa dvije varijante motora, od 125 i 160 kubika. Blog je kompaktni skuter sa kojim možete da se uspješno provlačite kroz gradske gužve obavljajući svakodnevne obaveze, ali on ima i dovoljno kapaciteta i udobnosti da sa njim pređete i duže relacije za vikend.Pokreće ga jednocilindarski četvorotaktni agregat hlađen tečnošću, koji u snažnijoj varijanti razvija 13,7, a u slabijoj 11,8 KS. Osnovna karakteristika bloga je veliko sjedište, udaljeno od tla samo 77 cm, koje garantuje lakoću upravljanja i kontrolisanja motocikla. Prečnik točkova je 13 inča, a za bezbjedno zaustavljanje se brinu kočioni diskovi, naprijed prečnika 225 mm, a pozadi 220 mm. Blog je sa težinom od 138 kg dosta lak za kontrolisanje pri malim brzinama i čestim stajanjima u gradu, a istovremeno dovoljno težak da amortizuje udar vazduha prilikom prolaska pored većih vozila. Blog će ove sezone za kupce u Crnoj Gori da bude dostupan preko ovlašćenog zastupnika Malagutija, firme “M Moto”, koja najavljuje cijenu od 2.800 eura, što je 500 eura manje nego prošle godine.

Rješenje za nevrijemeMalaguti je prošle godine u ponudu dodatne opreme modela Blog ubacio i specijalnu nadgradnju za vožnju po lošim vremenskim uslovima. Sistem nazvan All Weather se sastoji od dodatne konstrukcije sa zaštitom od vjetra i kiše koja omogućava upotrebu ovog skutera i tokom jesenjih i zimskih dana. Vjetrobran debljine 4 mm je izrađen od specijalnih materijala otpornih na atmosferske uticaje i na ogrebotine. Problem ne predstavlja ni kiša, jer je All Weather opremljen brisačem kojim se upravlja dugmetom na upravljaču, a unutar “kabine” postoji i korisni odjeljak smješten na unutrašnjoj strani providnog krova. Aluminijumska konstrukcija je vrlo lagana i ne utiče na performanse i lakoću upravljanja motociklom. Malaguti je, međutim, potvrdio da je upotreba kacige obavezna i sa ovim sistemom koji košta oko 700 eura.

Bonus video: