Danilović osumnjičen da je za novac zapalio kuću Ranka Radulovića

"D.D. je, kako se sumnja, u oktobru 2019. godine u mjestu Bukovica podmetnuo požar na porodičnoj kući R.R. kojom prilikom je pričinjena velika materijalna šteta, dok je u aprilu iste godine pokušao da podmetne požar na ovoj kući"

18655 pregleda 2 komentar(a)
Radulović, Foto: Boris Pejović
Radulović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 09.09.2020. 13:13h

Tridesetšestogodišnji Danko Danilović iz Pljevalja uhapšen je zbog sumnje da je u u oktobru 2019. godine, u Bukovici, zapalio kuću Nikšićanina Ranka Radulovića (60).

Iz Uprave policije saopštili su da su utvrdili i ko je platio Danilovića da to uradi.

Objasnili su da su službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije,sa službenicima Centra bezbjednosti Pljevlja, radeći na rasvjetljavanju djela izvršenih na štetu članova organizovanih kriminalnih grupa, rasvijetlili dva podmetanja požara na štetu Radulovića, koji je pripadnik organizovane kriminalne grupe.

"Zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti i krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari slobode je lišen D.D. (36) iz Pljevalja. On je uz krivičnu prijavu priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima koji mu je odredio zadržavanje do 72 sata. D.D. je, kako se sumnja, u oktobru 2019. godine u mjestu Bukovica podmetnuo požar na porodičnoj kući R.R. kojom prilikom je pričinjena velika materijalna šteta, dok je u aprilu iste godine pokušao da podmetne požar na ovoj kući".

Iz UP ističu da je kriminalističkom obradom policija došla do sumnje da je D.D. ta krivična djela izvršio za određeni novčani iznos.

"Policija je utvrdila identitet lica koje je naručilo izvršenje ovih djela. Konsultacije sa nadležnim tužiocem oko procesuiranja ovog lica su u toku".

Radulović je u Istražnom zatvoru u Spužu zbog optužbi da je sa albanskim državljaninom Erogenom Brajovićem i Kotoraninom Igorom Vukotićem formirao kriminalne grupe koje su planirale više likvidacija.

Bonus video: