Maloljetnik tvrdi da ga je oteo i maltretirao Radoslav Stanišić sa ekipom

Kada je izašao ispred kuće ga je, kako je naveo u prijavi, čekao crni „audi A-8“ zatamnjenih stakala, nakon čega mu je Popović, kako tvrdi, rekao da „ulazi u auto“

51858 pregleda 50 reakcija 50 komentar(a)
Stanišić (Arhiva), Foto: Luka Zeković
Stanišić (Arhiva), Foto: Luka Zeković

Podgoričanin Radoslav Gile Stanišić, Stefan Popović i Marko Velkovski proivedeni su u utorak veče zbog sumnje da su oteli i maltretirali maloljetnog N.V. (17) iz Podgorice.

Maloljetni N.V. prijavio je policiji da ga je ta trojka otela u utorak u popodnevnim časovima, ispred njegove porodične kuće, a potom odveli u garažu u Zagoriču gdje su mu prijetili i tražili da im donese kriptovani telefon.

Sedamnaestogodišnjak je u pratnji advokata Damira Lekića i majke ispričao da ga je u utorak u 17.20 časova telefonom pozvao poznanik Stefan Popović i rekao mu da izađe ispred kuće.

Kada je izašao ispred kuće ga je, kako je naveo u prijavi, čekao crni „audi A-8“ zatamnjenih stakala, nakon čega mu je Popović, kako tvrdi, rekao da „ulazi u auto.“

Učenik jedne srednje škole u Podgorici je tvrdio da su ga na silu ugurali u automobil, a potom ga okolnim putem preko Orjenske ulice doveli do Ulice Nikole Tesle, a potom i do kuće Gila Stanišića.

Tokom vožnje, kako je ispričao mladić, Marko Velkovski mu je predstavio Gila Stanišića, nakon čega mu je Zagoričanin poznat po nasilničkom ponašanju, tražio da kaže gdje mu je kripta koju su mu „donijeli prije 2-3 dana“.

Maloljetnik je tvrdio da su ga odveli u garažu kuće Stanišića, nakon čega je Gile otišao na kratko, a potom se vratio obučen u pancir sa većim pištoljem u ruci.

On je u policiji tvrdio da mu je Stanišič prijetio da mu možda svašta uraditi, nudio mu novac i drogu u zamjenu za kriptovani telefon, a M.V. se izbavio jer je obećao da će donijeti telefon, koji traže.

I na povratku do kuće, mladiću su, kako je naveo, prijetili, a kada su se zaustavili da izađe da uzme telefon on je uspio da trčeći pobjegne i sve prijavi policiji.

Policija je nakon prijave sedamnaestogodišnjaka privela Stanišića, Popovića i Velkovskog, a po naredbi nadležnog suda, izvršen je i pretres kuće Gila Stanišića u Zagoriču.

„Po nalogu ODT Podgorica preduzimaju se izviđajne radnje i mjere u pravcu rasvjetljivanja krivičnog djela protivpravno lišenje slobode i ugrožavanje sigurnosti“, saopšteno je „Vijestima“ u UP.

Bonus video: