Uprava policije: Dvoje državljana CG pokušalo da napusti državu iako im je određena samoizolacija

Sumnja se da su ove dvije osobe izvršile krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti

34612 pregleda 227 reakcija 14 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Uprava policije
Ilustracija, Foto: Uprava policije

Dvoje državljana Crne Gore su pokušala da napuste Crnu Goru uprkos važećim rješenjima o samoizolaciji koji su im izdata zbog pozitivnih testova na koronavirus, saopšteno je danas iz Uprave policije.

"Granična policija je 19. marta na graničnom prelazu Ilino brdo kontrolisala A.V. (35) kada je utvrđeno da je ovom licu 16. marta od strane sanitarnog inspektora donijeto Rješenje o samozolaciji zbog pozitivnog testa na covid19. Na graničnom prelazu Ranče policija je 23. marta kontrolisala S.S. (31) kojoj je snaitarna inspekcija 12. marta donijela Rješenje o samozolaciji zbog pozitivnog testa na covid19", ističe se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da su u saradnji sa sanitarnim inspektorima prema ovim osobama preduzete mjere povratka u samoizolaciju.

"Nadležnom tužilaštvu su protiv ove dvije osobe podnijete krivične prijave zbog sumnje da su izvršile krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: