Raspisana potjernica za Jovanom Vukotićem

"Na rezultate borbe protiv organizovanog kriminala, odnosno na Sektor borbe protiv organizovanog kriminala Uprave policije koji vodi Dejan Knežević bi bila ponosna ne znam koja policija u svijetu"

38767 pregleda 79 reakcija 4 komentar(a)
Jovan Vukotić, Foto: Savo Prelević
Jovan Vukotić, Foto: Savo Prelević

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović potvrdio je danas da je raspisana potjernica za vođom škaljarskog klana Jovanom Vukotićem.

"Što se tiče Vukotića, na rezultate borbe protiv organizovanog kriminala, odnosno na Sektor borbe protiv organizovanog kriminala Uprave policije koji vodi Dejan Knežević bi bila ponosna ne znam koja policija u svijetu. Imamo (Slobodan) Kašćelana vođu jednog organizovanog kriminalnog klana u zatvoru, drugog u bjekstvu za kim je raspisana međunarodna potjernica i imamo sada potjernicu protiv vođe suparničkog klana, škaljarskog klana Jovana Vukotića", rekao je Abazović na konferenciji za novinare koalicije "Crno na bijelo".

On je dodao da u Vladi čine sve da ih desetkuju, a ovakve stvari, kao što je dizanje tenzija zbog ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju, imaju za cilj da ih u tome uspore.

"Stvaranje ovakve atmosfere i stavljanje fokusa na tenzije samo imaju za cilj da uspori borbu protiv organizovanog kriminala koja suštinski treba da se pretvori u borbu protiv korupcije na visokom nivou", rekao je Abazović.

Na pitanje da li će biti novih hapšenja u vezi sa zapljenom kokaina, rekao je da to ne može da otkriva jer je u pitanju akcija koja je međunarodnog karaktera i koja je samo pospješila kao nikad prije međunarodni kredibiltet crnogorske policije.

Bonus video: