Prijava protiv Palavrtića treći put odbačena

Bošković je ocijenio da je nevjerovatno da je rješenje o odbačaju identično prethodnom i da uopšte nisu praćena upustva Višeg državnog tužilaštva, napominjući da je o istom događaju pokrenut i završen prvostepeni prekršajni postupak

12312 pregleda 3 komentar(a)
Palavrtić ispred sudnice vrijeđa novinarku, Foto: Jadranka Ćetković
Palavrtić ispred sudnice vrijeđa novinarku, Foto: Jadranka Ćetković

Advokat Mirko Bošković podnio je pritužbu Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, nakon što je Osnovno državno tužilaštvo po treći put odbacilo krivičnu prijavu u slučaju napada Elvisa Palavrtića na novinarku “Vijesti” Jadranku Ćetković.

Bošković je ocijenio da je nevjerovatno da je rješenje o odbačaju identično prethodnom i da uopšte nisu praćena upustva Višeg državnog tužilaštva, napominjući da je o istom događaju pokrenut i završen prvostepeni prekršajni postupak.

Policija je protiv tog Plavljanina podnijela prijavu nakon što je napao novinarku ispred bjelopoljskog Višeg suda dok ga je fotografisala.

Incident koji je novinarka prijavila dogodio se nakon što je u sudnici okončano iznošenje završnih riječi u ponovljenom postupku, u kom Palavrtić, između ostalih, odgovara “zbog kriminalnog udruživanja i neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga”.

Bošković je ranije ukazao da Tužilaštvo nije smjelo, niti imalo ovlašćenja da podnosi zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, dok još predmet pred Tužilaštvom nije okončan.

Sud za prekršaje u Bijelom Polju nije prihvatio predlog za odlaganje, ni nakon što je predočeno da predmet nije okončan pred nadležnim Tužilaštvom, već sprovodi postupak, nakon čega je rješenjem 6. oktobra osudio Palavrtića na novčanu kaznu u iznosu od 150 eura, zato što je 17. juna “vrijeđao i drsko se ponašao prema novinarki dok je obavljala novinarski zadatak”, uputivši joj povišenim tonom riječi: “Šta snimaš, nemoj da snimaš, pašče jedno, pas ti majku je*o “.

U izrečenu kaznu mu se uračunava iznos od 100 eura, kao i vrijeme za koje je bio zadržan po rješenju ODT, pa je isti dužan platiti preostali iznos od 50 eura, a ukoliko od tog iznosa plati dvije trećine u roku 15 dana, smatraće se u cjelosti plaćenom.

Dan ranije je Više državno tužilaštvo ocijenilo da je pritužba novinarke Jadranke Ćetković o odbačaju krivične prijave protiv Palavrtića osnovana i naložilo ODT izvođenje novih dokaza.

Bonus video: