Tužilac će naknadno o Đeljošaju

ODT naložilo izuzimanje snimaka sa nadzornih kamera Centra za tehnički pregled automobila

24504 pregleda 45 komentar(a)
Đeljošaj (arhiva), Foto: SAVO PRELEVIC
Đeljošaj (arhiva), Foto: SAVO PRELEVIC

Osnovni državni tužilac naložio je podgoričkoj policiji da izuzmu snimke sa nadzornih kamera centra za tehnički pregled automobila ispred kog je, navodno, Nik Đeljošaj omalovažavao policajaca.

Incident nakon kog je predsjednik Albanske alternative i Opštine Tuzi priveden u Odjeljenje bezbjednosti Podgorica dogodio se juče oko 12.10 sati.

Prethodno, policajci su u saobraćaju, u Ulici Bracana Bracanovića u Podgorici, kontrolisali “Audi Q7” za čijim upravljačem je bio Tuzanin Đ.J.

Prema informacijama Vijesti, policajci su naložili da se taj automobil odveze na vanredni tehnički pregled zbog zatamnjenih bočnih vjetrobranskih stakala u ravni vozača.

Navodno, Đ.J. je pozvao Đeljošaja, koji je došao u Centar za tehnički pregled, gdje se sporečao sa pripadnicima policije.

Izvori Vijesti iz Uprave policije tvrde da je njihovim kolegama Đeljošaj objašnjavao da je Đ.J. zadužen da vozi njegovu djecu, nakon čega ih je navodno omalovažavao i vrijeđao.

Novinar Vijesti juče je kontaktirao Đeljošaja, koji je odgovorio porukom da mu pošaljemo SMS, a nakon što mu je napisano zbog čega ga zovemo, nije se javljao.

Prema informacijama iz UP, Đeljošaj je nakon davanja izjave pušten iz Odjeljenja bezbjednosti.

Tužilac, kojeg je policija obavijestila o događaju, kazao je da će se nakon što se pregledaju snimci i sasluša Tuzanin koji je upravljao automobilom odvedenim na vanredni tehnički pregled, izjasniti da li u postupcima Đeljošaja ima elemenata krivičnog djela.

Iz Uprave policije juče nijesu htjeli da komentarišu taj slučaj, objasnivši da su u toku policijske mjere i radnje, nakon kojih će se oglasiti saopštenjem.

Rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici Duško Milanović saopštio je da je protiv Đeljošaja formiran predmet zbog krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Prema Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima nije dozvoljeno imati naknadno zatamnjena bočna vjetrobranska stakla, u ravni vozača (vozač i suvozač).

Pored novčane kazne propisane tim Zakonom, dodatna propisana sankcija onima koji upravljaju takvim vozilom je, isključivanje iz saobraćaja i upućivanje na kontrolni teknički pregled, koji pored troškova tehničkih pregleda, uključuje i troškove uklanjanja folija sa stakala automobila.

Bonus video: