Abazović, Adžić i Brđanin obišli Centar za obuku policije posebne namjene

"Mi smo dugo vremena živjeli i radili u starom objektu, neuslovnom i želim da se zahvalim službenicima naših elitnih jedinica na pokazanom strpljenju, razumjevanju, radu i na tome što su i u takvim uslovima davali sve od sebe i profesionalno završili sve zadatke koji su stavljeni ispred njih", rekao je Rakonjac

18234 pregleda 13 komentar(a)
Sa obilaska, Foto: Boris Pejović
Sa obilaska, Foto: Boris Pejović

Centar za obuku službenika Sektora policije posebne namjene sadržaće četiri objekta ukupne površine oko 5.000 kvadrata, sa 37 radnih prostorija, kuhinjsko-trpezarijskim blokom sa 120 mjesta, sportskom salom površine oko 520 kvadrata, tehničkim prostorijama i smješajnim dijelom za Protivterorističku jedinicu i Posebnu jedinicu policije.

Završnu fazu izgradnje tog kompleksa obišli su premijer Dritan Abazović, ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić i direktor Uprave policije Zoran Brđanin.

Abazoviću i Adžiću raport je, ispred postrojenih pripadnika PTJ i PJP predao pomoćnik direktora za Sektor policije posebne namjere Miloš Rakonjac.

Adžić je kazao da mu je veliko zadovoljstvo što imaju priliku da im obezbjede bolje uslove za rad i obuku, a zatim je pohvalio te dvije jedinice.

"Svi smo ponosni na ono što radite. Naročito bih istakao aktivnosti PJP koja uprkos nedostatku kapaciteta i nepopunjenosti određenog broja službenika mnogo više učestvuje u raznim aktivnostima u svim predjelima Crne Gore. Veoma sam zadovoljan i onim što sam za pripadnike PTJ čuo od naših međunarodnih partnera nakon završenih obuka. Vi stvarno predstavljate ono najbolje što Crna Gora ima u sistemu bezbjednosti. Izuzetna mi je čast što imam priliku da budem dio ovog sistema", kazao je Adžić.

Rakonjac je kazao da je objekat čija je izgradnja u završnoj fazi od posebne važnosti za UP.

"Mi smo dugo vremena živjeli i radili u starom objektu, neuslovnom i želim da se zahvalim službenicima naših elitnih jedinica na pokazanom strpljenju, razumjevanju, radu i na tome što su i u takvim uslovima davali sve od sebe i profesionalno završili sve zadatke koji su stavljeni ispred njih", rekao je Rakonjac.

U centru je danas prikazan i dio nove opreme koji su dobili pripadnici tih jedinica.

Bonus video: