Domar osumnjičen za seksualno zlostavljanje učenika danas kod sudije za istragu?

Višem sudu u Bijelom Polju policija bi danas trebalo da privede Rožajca osumnjičenog za seksualno zlostavljanje učenika osnovne škole

7528 pregleda 9 komentar(a)
Tužilac traži pritvor (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Tužilac traži pritvor (Ilustracija), Foto: Shutterstock

Sudija za istragu Višeg suda u Bijelom Polju danas će saslušati Rožajca N. M., (47) osumnjičenog da je više puta seksualno zlostavljao učenika osnovne škole u tom gradu.

Osumnjičeni će u sud biti priveden uz predlog tužilaštva da mu odredi pritvor do 30 dana, rečeno je Vijestima.

Četrdesetsedmogodišnjak je uhapšen 21. maja, dok je pokušavao da pobjegne iz države.

Iz Uprave policije nakon hapšenja su saopštili da im je 20. maja prijavljeno da je N. M. domar u školi seksualno zlostavljao maloljetnog učenika te obrazovne ustanove.

Vijesti saznaju da je porodica dječaka primijetila da se on već mjesecima čudno ponaša, i da su nadležni, tokom višesatnog razgovora, uspjeli da dođu do suštine problema - ispričao im je šta je sve trpio u školi.

Kada su inspektori sa lisicama krenuli za četrdesetsedmogodišnjim domarom, saznali su da je već “nestao” iz grada pod Hajlom, ipak, pripadnici Regionalnog centra bezbjednosti “Sjever” u saradnji sa službenicima Sektora granične policije spriječili su pokušaj bjekstva tog osumnjičenog - pronašli su ga i doveli u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Rožaje.

”Od njega su prikupljena obavještenja na okolnosti pomenute u prijavi, te su pripadnici policije došli do sumnje da je N.M. u junu i septembru 2022. godine kao i 19. maja 2023. godine oštećeno maloljetno lice seksualno zlostavljao u prostorijama škole u kojoj je osumnjičeni zaposlen, a koju pohađa oštećeni. Sa događajem je upoznat tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju po čijem je nalogu N.M. lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljene polne radnje u produženom trajanju. Njemu je nakon saslušanja kod tužioca određeno zadržavanje do 72 sata”, saopštili su 22. maja iz Uprave policije.

Krivičnim zakonikom, članom 206 propisano je da će se kaznom zatvora od tri do dvanaest godina kazniti onaj ko obljubu ili sa njom izjednačen čin sa djetetom.

Kaznu za nedozvoljene polne radnje propisuje član 208, u kom se navodi da će se novčanom kaznom ili zatvorom do dvije godine kazniti onaj ko počini neko od krivičnih djela iz glave protiv polnih sloboda, ili izvrši neku drugu polnu radnju.

J. J.

Bonus video: