Uhapšen odbjegli pripadnik kavačkog klana Srđo Jurišević

Zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu u škaljarca Nikole Stanišića na Lovćenu

72283 pregleda 41 reakcija 9 komentar(a)
Jurašević, Foto: Jelena Jovanović
Jurašević, Foto: Jelena Jovanović

Na Kosovu je danas uhapšen član kavačkog kriminalnog klana Srđo Jurišević (42), za kojim su crnogorske vlasti tragale zbog monstruoznog ubistva škaljarca Nikole Stanišića, na Lovćenu 2020. godine.

Iz Uprave policije saopštili su da je uhapšen nakon višemjesečne intezivne i kontinuirane razmjene operativnih podataka - sprovedene između nadležne jedinice Sektora za borbu protiv kriminala Uprave policije sa nadležnim službama Kosova.

"On se na teritoriji Kosova skrivao pod lažnim identitetom", pojasnili su.

Taj Bjelopoljac u bjekstvu je od aprila 2021. godine, kada su u velikoj policijskoj akciji uhapšeni jedan od šefova tog klana, Slobodan Kašćelan, njegov tjelohranitelj Vladimir Vučković, Kotorani Miloš Radonjić, Krsto Maroš i Podgoričanin Darko Prelević.

Jurišević je godinama obezbjeđivao Kašćelana.

"On je lišen slobode po međunarodnoj potjernici Crne Gore, raspisanoj od strane NCB Interpol Podgorica, a radi obezbjeđenja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se protiv njega vodi pred pravosudnim organima naše države zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije i krivičnog djela teško ubistvo", dodali su iz policije.

Precizirali su da Juriševića sumnjiče da je zajedno sa drugim licima tokom 2020. godine postao član kriminalne organizacije koja je, shodno kriminalnom planu, planirala ubistvo Stanišića.

"I da je učestvovao u radnjama koje su prethodile lišenju života N.S. kao i uklanjanju tragova ovog krivičnog djela nakon što je N.S. lišen života", kažu iz UP.

Bonus video: