Čabarkapa: Četiri godine od kada su plaćenici DPS pretukli mog brata zbog toga što je Srbin, krivci nisu pronađeni

"Treba li zbog osećaja straha i osećaja ugrožene bezbjednosti cijele porodice neko od nas da uzme pravdu u svoje ruke da bi zaštitio našu porodicu?"

23130 pregleda 29 reakcija 29 komentar(a)
Božidar Čabarkapa poslije napada, Foto: Privatna arhiva
Božidar Čabarkapa poslije napada, Foto: Privatna arhiva

Policija u Pljevljima još nije pronašla krivce koji su prije četiri godine, na današnji dan, pretukli Božidara Čabarkupu, nedaleko od njegove kuće, uprkos brojnim obećanjima čelnika pljevaljske policije da će slučaj riješiti.

To tvrdi Velimir Čabarkapa, Božidarev brat u saopoštenju koje je dostavio medijima.

"Danas se navršavaju četiri pune godine od kada su u Pljevljima na 20 metara od porodične kuće plaćenici Demokratske partije socijalista (DPS) pretukli mog brata Božidara samo zbog toga što je Srbin i što to nije krio. Kako tada tako i danas krivci nisu pronađeni uprkos silnim javnim obećanjima tadašnjeg načelnika Centra bezbjednosti (CB) Pljevlja Dragana Slavulja, a potom i sadašnjeg Harisa Đurđevića. Iako su dobili brojne dokaze a među njima i video snimak sa jedne obližnje kuće na kojem se počinioci jasno vide, načelnik, inspektor i tužilac nisu ništa preduzeli, čak šta više gore pomenuti video snimak je obrisan sa računara CB Pljevlja kako je nadležni inspektor naveo 'nisu imali dovoljno memorije na hard disku'. Pa sad da pitam javno i načelnika CB Pljevlja, nadležnog inspektora za taj slučaj i ministra unutrašnjih poslova, кaкo je moguće da se obriše doкazni materijal za slučaj koji još nije riješen. Gospodine načelniče sjećate li se vašeg javnog obećanja na našoj lokalnoj televiziji da ćete u rekordnom roku pronaći napadače na Čabarkapu. Gospodine ministre, na snimku koji je obrisan su se jasno vidjeli počinioci koji su presreli mog brata nadomak porodične kuće, ali 'naš' načelnik koji mnogo glasno obećava i nadležni inspektor za taj slučaj ništa nisu preduzeli", naveo je Čabarkapa u saopštenju.

Pita se do kada će porodica čekati na pravdu i kada će napadači biti sankcionisani.

"Do kada ćemo mi kao porodica da čekamo na pravdu zbog ugrožavanja bezbjednosti i nanošenja teških tjelesnih povreda usled kojih moj brat ima probleme za cijeli život sa stalnim ispadanjem ramena. Taj problem ispadanja ramena može da riješi operacijom, ali poslije operacije nikada neće moći da podigne ruku dalje od visine ramena. Ko će i kada da odgovara za njegovu 'invalidnost'? Znate vi dobro ko je učestvovao u njegovom prebijanju, koji tada vaš kolega ga je pratio i javljao batinašima, isto tako znate i ko je nalogodavac. Treba li zbog osećaja straha i osećaja ugrožene bezbjednosti cijele porodice neko od nas da uzme pravdu u svoje ruke da bi zaštitio našu porodicu? Ukoliko mi ne odgovorite na ova javno postavljena pitanja gospodine načelniče smatraću vas lično odgovornim za situaciju mog brata iako ste tada bili ispektor", navodi u saopštenju Velimir Čabarkapa, brata Božidara Čabarkape koji je napadnut 15. marta 2020. nešto iza ponoći u blizini svoje kuće u pljevaljskom naselju Ševari.

Njega su, kako je tada tvrdio, napale dvije muške maskirane osobe, nanijevši mu više udaraca u predjelu leđa i ramena, i u napadu mu je iščašen zglob desnog ramena.

Božidar Čabarkapa je kazao da je napadnut po povratku kući iz grada, kada su ga dvije maskirane osobe palicama krenule da udaraju.

U izjavi datoj policiji, Čabarkapa je tada označio dvojicu sugrađana kao moguće napadače.

Bonus video: