Lazoviću i Katniću određen pritvor

Pritvor im je određen zbog opasnosti od bjekstva i mogućeg uticaja na svjedoke

113638 pregleda 359 reakcija 81 komentar(a)
Lazović sinoć nakon saslušanja, Foto: Boris Pejović
Lazović sinoć nakon saslušanja, Foto: Boris Pejović

Zoranu Lazoviću i Milivoju Katniću određen je pritvor do 30 dana, zbog opasnosti od bjekstva i mogućeg uticaja na svjedoke, kazala je "Vijestima" savjetnica za odnose s javnošću podgoričkog Višeg suda Marija Raković.

Nekadašnji pomoćnik direktora Uprave policije i bivši glavni specijalni tužilac uhapšeni su u nedjelju, a Specijalno državno tužilaštvo (SDT) ih tereti da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja, odnosno da su beogradskim kriminalcima Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću pomogli ukidanjem zabrane ulaska u Crnu Goru...

Oni su sinoć saslušani kod sudije za istragu Gorana Šćepanovića, povodom zahtjeva SDT-a da im se odredi pritvor. Predsjednik Višeg suda Boris Savić odbio je juče zahtjev Lazovićevog branioca, advokata Zorana Piperovića, za izuzeće Šćepanovića.

Vijesti su sinoć objavile da Katnić od prije dva dana ne uzima hranu, već samo vodu, kako je listu reklo više izvora iz policije

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) u nedjelju su uhapsili Lazovića i Katnića nakon višemjesečne istrage koju su sproveli u saradnji sa Europolom.

Bonus video: