Operativni tim: Šejlu ne može ništa vratiti, ali ovakva presuda vraća vjeru u pravdu i pravičnost

Saopštenje Operativnog tima za borbu protiv nasilja u porodici i nasilja nad ženama

7625 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Twitter.com/MupCg
Ilustracija, Foto: Twitter.com/MupCg

Operativni tim za borbu protiv nasilja u porodici i nasilja nad ženama saopštio je da prvostepena presuda kojom je Ilir Đokaj osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 40 godina zbog ubistva nevjenčane supruge Šejle Bakije (19), ranjavanje njenog oca Šabana i nedozvoljenog držanja oružja - vraća vjeru i pravdu i pravičnost.

"Šejlu ne može ništa vratiti, ali ovakva presuda vraća vjeru u pravdu i pravičnost. Bez namjere da se prejudicira ishod pravosnažne sudske odluke, važno je ukazati da su zadovoljenje pravde i ovakve kazne kao generalna prevencija - neophodnost", navodi se u saopštenju koje je dostavilo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Odluku o obrazovanju Operativnog tima za borbu protiv nasilja u porodici i nasilja nad ženama donosi Vlada. U sastavu tima su predstavnici MUP-a, Vrhovnog suda, Osnovnog državnog tužilaštva, Višeg suda za prekršaje, Ministarstva rada i socijalnog staranja, Ministarstva zdravlja, MUP-a, kabineta potpredsjednika Vlade za demografiju i mlade, Uprave za inspekcijske poslovete predstavnici više nevladinih organizacija - Sigurna ženska kuća, Centar za ženska prava, SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja Podgorica, SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja Nikšić, Centar za romske inicijative i NVO "Sistem".

Bonus video: