Na pregled kod reumatologa nakon mjesec čekanja

Kavarić tvrdi pacijenti čekaju i zbog neodgovornih, jer “niko ko ne dođe u zakazni termin ne nazove da kaže da je spriječen” da to učini
592 pregleda 3 komentar(a)
Klinički centar, Foto: Vesko Belojević
Klinički centar, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 25.04.2015. 18:36h

Na pregled kod jedinog reumatologa u Kliničkom centru (KCCG) čeka se najmanje mjesec.

Drugi specijalista je, prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, napustio KCCG i prešao u privatnu praksu.

Direktor Interne klinke Sreten Kavarić, međutim, tvrdi liste čekanja na pregled nijesu duge zbog nedostatka kadra.

On smatra da su za dugo čekanje, pored “neodgovornih pacijenata” koji ne dođu na zakazani pregled, odgovorni i ljekari u domovima zdravlja.

“Pacijenti čekaju zato što se upućuju neselektivno na preglede. U reumatološkoj ambulanti KCCG i dalje je najveći broj degenerativnog reumatizma, a problematiku istog može rješavati i stručan izabrani ljekar”, istakao je Kavarić.

On tvrdi pacijenti čekaju i zbog neodgovornih, jer “niko ko ne dođe u zakazni termin ne nazove da kaže da je spriječen” da to učini.

“Pa se upražnjeno mjesto ne može na vrijeme popuniti sa novozakazanim pregledom. Pacijenti čekaju i zato što je broj bolesnih ljudi koji očekuju neku vrstu naše usluge, na našu žalost svakog dana sve veći”, kazao je Kavarić.

Naglasio je da reumatološka ambulanta radi svaki dan prije podne i tri dana popodne.

“Rad u reumatološkoj ambulanti obavljaju za to stručni i školovani ljudi. U toku prijepodnevnog rada pregledaju se 24 zakazana pacijenta i sve konsultacije iz Urgentnog centra, kao i pacijenti koji su upućeni sa uputom kao hitni”, tvrdi on.

Istakao je da godišnje pregledaju najmanje 12 hiljada pacijenata.

Bonus video: