Inženjerska četa VCG probija put od Rijeke Piperske do sela Duga

Tokom realizacije puta koji će omogućiti da desetak familija iz sela Duga i Rijeka Piperska putnom trasom komunicira sa teritorijom Podgorice, utrošeno je oko 3,5 tona eksploziva
128 pregleda 0 komentar(a)
Inženjerska četa VCG, Foto: Vojska Crne Gore
Inženjerska četa VCG, Foto: Vojska Crne Gore
Ažurirano: 18.07.2014. 15:46h

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore admiral Dragan Samardžić, direktor Direktorata za materijalne resurse u Ministarstvu odbrane Miodrag Radusinović i sekretar Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj Glavnog grada Miomir M. Mugoša obišli su radove na putu od sela Rijeka Piperska do sela Duga koje realizuju pripadnici Inženjerske čete Vojske Crne Gore.

Realizacija puta dužine oko 5 kilometara, čija izgradnja je finansirana kroz saradnju sa Glavnim gradom Podgoricom, započeta je 8. decembra 2013. godine i privedena je kraju. Preostali su finalni radovi na posljednjih 500 metara puta.

‚‚Ovo je trostruka korist. Prvo, mještani ovih sela, koji do sada nijesu imali putnu komunikaciju od grada do svojih kuća, već su koristili stari, žičani, pješački most, konačno su dobili mogućnost da vozilima dođu do svojih imanja i kuća. Drugo, izgradnja puta kazuje da Glavni grad novac poreskih obveznika troši na najbolji mogući način.

I treće, Vojska Crna Gore ima priliku da ne trošeći svoje resurse, omogućava bolji i lagodniji život građanima Crne Gore i sprovodi obuku svojih pripadnika na terenu“, istakao je admiral Samardžić.

Tokom realizacije puta koji će omogućiti da desetak familija iz sela Duga i Rijeka Piperska putnom trasom komunicira sa teritorijom Podgorice, utrošeno je oko 3,5 tona eksploziva.

Bonus video: