Raskopani putevi na tivatskoj obali: Glodalice unose nervozu

Radove koji su prema obećanjima nadležnih iz januara ove godine, trebalo da se završe do 30. aprila, izvodi njemačka kompanija „Ludwig Pfeiffer“
3 komentar(a)
Ažurirano: 07.05.2014. 15:28h

Iako je turistička sezona praktično već počela putna infrastruktura u južnom dijelu Tivta, na području Krtola i Krašića, u katastrofalnom je stanju jer su ceste prekopane radi izgradnje kanalizacione i vodovodne mreže.

Mještani tog dijela Tivta, a i brojni vikendaši protestuju jer su prve kupače dočekali oblaci prašine sa prekopanih puteva, rupe, blato i građevinska operativa koja već tri godine kopa po Krtolima realizujući tzv. treću fazu izgradnje kanalizacionog sistema i nadogradnju vodovoda.

Dio vikendaških naselja “Riblja Kost” i “Soko banja” u Krašićima je zbog oštećenih elektro i telekomunikacionih instalacija, već duže je bez struje i telefona.

Radove koji su prema obećanjima nadležnih iz januara ove godine, trebalo da se završe do 30. aprila, izvodi njemačka kompanija „Ludwig Pfeiffer“. Taj rok nije ispoštovan, a izvjesno je da će se radovi morati privremeno prekinuti radi koliko-toliko nesmetanog odvijanja turističke sezone i nastaviti na jesen.

Riješena kritična dionica: Mainski put u Budvi

“Ludwig Pfeiffer “ trenutno se na Obali Đuraševića i Obali Bogišića priprema za asfaltiranje koje bi, prema planu, trebalo da počne 10. maja.

Planirano je da traje do 15. maja. Iz kompanije “Dahlem” koja vrši nadzorsu naglasili da je u toku izrada kanalizacione i vodovodne mreže u naselju Bjelila sa kojima izvođač paralelno vrši pripreme za asfaltiranje saobraćajnice Rogač-Krašići kroz izradu vodovodnih i kanalizacionih priključaka kao i vodovodnih šahtova.

“Samo asfaltiranje planirano je da počne 16. maja u naselju Gošići, a u naselju Krašići 24. maja. Zbog intenziviranja radova, na potezu od naselja Soko banja do Petrovića će do 21. maja, biti obustavljen saobraćaj.

U Budvi je, međutim, prvog radnog dana gradonačelnika Lazara Rađenovića, završeno proširivanje dijela Mainskog puta ka istoimenom naselju, koje je tapkalo u mjestu, sve dok je gradonačelnik bio pritvoren.

“Građani Budve i brojni turisti od danas su bogatiji za još jednu modernu saobraćajnicu. Dionica Mainskog puta, od zaobilaznice do skretanja za naselje Lazi već decenijama predstavlja jedan od najproblematičnijih "saobraćajnih čvorova" u našem gradu, pa se završetak radova koji su započeti 14. januara ove godine sa nestrpljenjem iščekuje. Nadležni u lokalnoj upravi podsjećaju na cijeli postupak koji je prethodio konačnoj realizaciji ovog značajnog projekta”, navela je portparol Opštine Tijana Kotarac.

Prema njenim riječima izrada projekta je povjerena preduzeću "Geomont" i koštala je 18.200 eura.

Asfaltiranje magistrale u Zelenici trebalo bi da počne u petak

Asfaltiranje magistrale u Zelenici trebalo bi da počne u petak. Zbog radova na izgradnji kanalizacione mreže i postavljanja 200 metara cijevi u trup magistrale kolovoz je raskopan što stvara problem vozačima, ali i mještanima.

Ugostitelji i mali privrednici su prije desetak dana protestvovali zbog radova koji traju mnogo duže nego što je predviđeno ugovorom, jer se negativno odražava na njihovo poslovanje.

Mali privrednici i mještani uzalud protestovali: Zelenika

Kotorska firma Car Invest koja je angažovana na asfaltiranju sjutra će “glodalicom” početi skidanje starog sloja, a u petak bi trebalo da postavi prvi sloj asfalta. Do tada bi trebalo i da se otklone nepravilnosti na cijevima koje su prethodnih dana ispitivane specijalnom kamerom.

Radovi u Zelenici dio su trase kolektora čija je izgradnja počela prije godinu i po. Riječ je o trećoj fazi projekta poboljšanja vodosnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda kojim je predviđena izgradnja 35 km infrastrukture, 13 pumpnih stanica i jedan podmorski ispust, kao i postrojenje za preradu otpadnih voda.

Bonus video: