Za sportske terene škole u Gusinju 300.000 eura

"Izgradiće se dva multifunkcionalna terena za fudbal, rukomet, košarku i odbojku, sa montažnim tribinama na oba terena, više od 400 mjesta, mrežom oko terena, osvjetljenjem, specijalnim podlogama za tu vrstu terena, prilagođenu temperaturnim razlikama i različitim vremenskim uslovima", najavio je Šehović
210 pregleda 0 komentar(a)
Gusinje teren, Foto: Mps.gov.me
Gusinje teren, Foto: Mps.gov.me
Ažurirano: 30.07.2018. 14:15h

Ministarstvo prosvjete raspisalo je tender za izgradnju savremenog sportskog igrališta za OŠ "Džafer Nikočević" u Gusinju, čija je procijenjena vrijednost 300.000 eura.

Resorni ministar Damir Šehović, kazao je da se projekat realizuje po modelu sufinansiranja sa Fondacijom Gusinje iz Njujorka, koja je obezbijedila 80.000 eura, dok je rok izvođenja radova 90 dana od dana uvođenja izvođača u posao.

"Izgradiće se dva multifunkcionalna terena za fudbal, rukomet, košarku i odbojku, sa montažnim tribinama na oba terena, više od 400 mjesta, mrežom oko terena, osvjetljenjem, specijalnim podlogama za tu vrstu terena, prilagođenu temperaturnim razlikama i različitim vremenskim uslovima", najavio je Šehović.

On je dodao da će nakon završetka radova novi tereni značajno unaprijediti nastavu fizičkog vaspitanja i školski sport djece iz Gusinja, ali i koristiti cijeloj lokalnoj zajednici.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Šehović se zahvalio Fondaciji Gusinje koja je inicirala projekat i podsjetio da će se narednih godina iz Kapitalnog budžeta države graditi i školska sportska sala.

Prema njegovim riječima, time će u potpunosti biti zaokružena školska sportska infrastruktura u Gusinju.

Šehović je naveo da Ministarstvo kontinuirano unaprjeđuje školsku infrastrukturu, a izgradnja sportskih terena OŠ “Džafer Nikočević” u Gusinju, samo je jedan u nizu takvih projekata.

On je najavio da se u narednih nekoliko dana očekuje početak izgradnje sportskih terena kod OŠ „Hajro Šahmanović“ u Plavu, vrijednih 230.000 eura.

"Očekuje nas i raspisivanje tendera za adaptaciju školske sportske sale OŠ „Marko Miljanov“ u Bijelom Polju, koja će biti rezultat saradnje Ministarstava prosvjete, sporta i bijelopoljske Opštine”, zaključio je Šehović.

Bonus video: