Sramota u Podgorici: Poručili Romima da sele

Šovinistički grafiti osvanuli na ulaznim vratima stana Necpredina Bahtijara
67 pregleda 36 komentar(a)
Necpredin Bahtijar, Foto: Zoran Đurić
Necpredin Bahtijar, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 28.05.2013. 07:20h

Šovinistički grafiti osvanuli su juče ujutro na ulaznim vratima stana Necpredina Bahtijara.

“Selite se Cigani”, ispisano je na zidu i na samim ulaznim vratima stana u zgradi Holandske sestre, u Zagoriču, uz krst sa četiri ocila.

Bahtijar je uvredljive poruke primijetio juče ujutro, ali nije znao šta znače jer je nepismen.

“Nikada ni sa kim od komšija nisam imao problema. Rođen sam u Podgorici, cijeli život sam proveo u ovom gradu i ne razumijem zašto neko traži od mene da ga napustim. Radio sam u staroj bolnici kao ložač u vrijeme kada nije bilo centralnog grijanja i kotlarnice. Sada sam u penziji”, kazao je Bahtijar juče “Vijestima”.

On s ponosom ističe da je njegov otac radio kod poznatog komunističkog funkcionera Blaža Jovanovića.

On u stanu od 39 metara kvadratnih živi sa još četiri člana porodice, a ističe da ih je do prije dva mjeseca bilo čak 19.

“Mi smo sirotinja i nikada nikome nismo ništa nažao učinili. Donedavno nas je u ovom stanu bilo 19, ali su mi se kćerke sa porodicom odselile u barake. Ovo nije prvi put da nam se dešavaju neugodnosti. Ranije su nam prozore gađali kamenicama i bacali razno smeće na terasu”, kazao je Bahtijar.

"Zatrovan mržnjom"

Nacpredinov komšija Vojislav Bijelić tvrdi da porodica Bahtijar nikad sa nikim nije bila u sukobu. On smatra da neko ko je “zatrovan mržnjom” želi da “baci ljagu na srpski narod”.

“Slične probleme imao je Rizo Alković, koji je živio u istom ulazu, pa je morao da odseli. Sada živi u Belgiji. Ovo je čisto podmetanje srpskom narodu, ovo radi neko ko želi da se baci ljaga na Srbe u Podgorici”, kazao je Bijelić.

Bonus video: