Opština Kolašin: Udvostručili broj sekretarijata i funkcionera

U Sekretarijatu za finansije i ekonomski razvoj sada će raditi 23 izvršioca
2584 pregleda 0 komentar(a)
Zgrada Opštine Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Zgrada Opštine Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović

Prema novom Pravilniku o unutrašnjoj organizaciji I sistematizaciji radnih mjesta, koji je stupio na snagu prije nekoliko dana, u kolašinskom Sekretarijatu za finansije i ekonomski razvoj, radiće 23 izvršioca na 22 radna mjesta.

Pored sekretara, rukovodioca odjeljenja za budžet I trezor, zastupnika imovinsko-pravnih interesa opštine, turističkog I poreskog inspektora, u tom sekretarijatu radiće 11 viših I samostalnih savjetnika, a ostala radna mjesta popunjavaju referenti. Savjetnici će u tom sekretarijatu, između ostalog, biti zaduženi za oblasti informatike, preduzetništva, biljne I stočarske proizvodnje, porez na nepokretnosti, lokalne javne prihiode…

Aktuelna vladajuća koalicija je, u odnosu na predhodnu vlast, udvostručila broj sekretarijata u lokalnoj upravi, kao i broj funkcionera, a to pravdaju “potrebom za ekspertskim kadrom”.

Ove godine za zarade u kolašinskoj opštinskoj administraciji potrošiće 1,14 miliona eura. Za bruto zarade za 13 funkcionera vladajuće koalicije, iz ovogodišnjeg budžeta, biće izdvojeno skoro 215.000 eura.

Bonus video: