FOTO Crveni krst podijelio pomoć stanovnicima Vrela Ribničkih koji su u samoizolaciji

"Naši volonteri i zaposleni su juče spakovali preko 350 kompleta sa prehrambenim i higijenskim artiklima za 243 porodice koje žive u ovim zgradama, jer smo porodicama sa velikim brojem članova dijelili veće količine pomoći"
7933 pregleda 4 komentar(a)
Dostavljanje pomoći, Foto: Crveni krst Crne Gore
Dostavljanje pomoći, Foto: Crveni krst Crne Gore

Crveni krst Crne Gore je odmah nakon informacije o odluci Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT) da stavi u samoizolaciju stanovnike zgrada na Vrelima Ribničkim, organizovao pakovanje i distribuciju pomoći, koja je realizovana sinoć, saopšteno je danas iz Crvenog krsta Crne Gore.

Stanovnici 23 zgrade u podgoričkom naselju Vrela Ribnička od juče su u samoizolaciji.

Prvi slučaj infekcije koronavirusom u naselju Vrela Ribnička potvrđen je 2. aprila.

Iz Crvenog krsta su kazali da je sredstva za nabavku humanitarnih paketa obezbijedilo NKT.

"Mi smo se, kao i ostale organizacije i institucije koje su u sistemu odgovora na situaciju sa koronavirusom, pripremili za samoizolaciju stanovnika Vrela Ribničkih. Naši volonteri i zaposleni su juče spakovali preko 350 kompleta sa prehrambenim i higijenskim artiklima za 243 porodice koje žive u ovim zgradama, jer smo porodicama sa velikim brojem članova dijelili veće količine pomoći. Crveni krst je ovim stanovnicima i prije nedjelju dana podijelio humanitarne pakete, a ova dopuna Nacionalnog koordinacionog tijela će pomoći da se njihove osnovne potrebe zadovolje za određeni vremenski period", saopšteno je iz Crvenog krsta Crne Gore.

Iz ove organizacije poručuju da će, u saradnji sa ostalim subjektima, pratiti situaciju i potrebe stanovnika Vrela Ribničkih i, u odnosu na to, organizovati dalje djelovanje.

Galerija

Bonus video: