Bulajić: Neistina da je City Groove već dobio sredstva, ako ne bude održan na jesen, neće ni dobiti

Komentarišući navode o podjeli sredstava od Ministarstva kulture, Bulajić ističe da su ona ove godine "striktno uslovljena epidemiološkom situacijom i mogu se koristiti isključivo ako se festival održi, i to samo sa dozvolom NKT-a

2510 pregleda 113 reakcija 5 komentar(a)
Muzički festival City Groove, Foto: Filip Roganović
Muzički festival City Groove, Foto: Filip Roganović

Direktor festivala City Groove, Dragan Bulajić, u reagovanju na saopštenje potpredsjednika i poslanika Demokrata, Moma Koprivice, navodi da je neistina da je Festival City Groove već dobio sredstva, te da, ako ne bude održan na jesen, neće ni dobiti.

"Da je predizborna kampanja počela, jasno je i mojoj tetki, starici od 85 godina, kojoj svakodnevno dosađuju aktivisti raznih partija. Tako sam doživio i napad na mene i festival City Groove i sapštenje Demokrata. Izgleda da se oni drže one da se najviše laže poslije lova i prije izbora", kazao je Bulajić.

On ističe da je teško imati dijalog "sa nekim ko malo ili nimalo zna o onome što izgovara".

"Znam da mnoge političare istina ne obavezuje, ali savjest mi nalaže da na neistine i vrijeđanje odgovorim. Kaže Koprivica da sam “dugogodišnji član tzv. nezavisnih tijela i agencija za elektronske medije“!? Svaka mu je istina baš kao ta. Očigledno je g. Koprivica samo megafon nekih koji mu podmeću laži, ali ga to ne oslobađa odgovornosti za javnu riječ. Kaže g. Koprivica i to da sam “vjerovatno menadzer DPS-a” . Osim članske LSCG, nijesam bio član nijedne partije otkad je višestranačja kod nas. Vjerovatno sam, tom izvrnutom logikom g. Koprivice, bio menadžer i Demokrata, kad sam organizovao kompletan doček Nove godine u Budvi, kada je g. Krapović bio gradonačelnik ili menadžer DF-a, kada je g. Carević bio gradonačelnik!?", navodi se u saopštenju. Komentarišući navode o podjeli sredstava od Ministarstva kulture, Bulajić ističe da su ona ove godine "striktno uslovljena epidemiološkom situacijom i mogu se koristiti isključivo ako se festival održi, i to samo sa dozvolom NKT-a".

"Znači neistina je da je City Groove već dobio sredstva. Ako ne bude održan na jesen, neće ni dobiti. Neistina je i da će City Groove biti održan u Nikšiću. Neistina je i da je City Groove jedini festival koji će, ako bude uslova za njegovo održavanje, dobiti sredstva", objašnjava se u saopštenju.

Kako dalje navodi Bulajić, "poslije raskrinkavanja svih ovih neistina koje je iznio g. Koprivica, moramo se osvrnuti i na njegove umjetničke i stručne ocjene festivala. Bavi se uspješnošću koncerta koje organizujemo...i onda kada kiša neprestano pada 3 dana, upoređuje art festivale sa najvećim svjetskim zvijezdama. Nemam riječi.. Čudi me da se nije raspitao da je njihova vlast u Budvi izdvajala 400.000 eura za samo jedan festival. Da Ceca za nastup na trgu u Budvi dobije više nego svi crnogorski festivali zajedno. Vjerovatno su mu imena poput Simple Minds, Morcheeba, Zucchero, Bob Sinclar nepoznati, nikad ih nije slušao, niti bio na njihovom koncertu. To je tužno, žalosno. Još tužnije je i žalosnije je kad uzmete sebi za pravo da kudite ono o čemu pojma nemate, etiketirate ljude i stvarate neprijatelje tamo đe ih nijeste imali i predstavljate sebe kao nekog ko treba da daje primjer i savjete generacijama koje dolaze sa svim rupama u obrazovanju i vaspitanju".

"Tužno je i to što ima onih koji će povjerovati u te neistine. Ako g. Koprivici donosi neku korist iznošenje svih ovih neistina, a njemu ta korist lično znači, opraštam mu. Mlad je i možda ne zna što čini. Možda mu i nekad proradi savjest. Na kraju, preporučujem mu da sluša muziku, da širi vidike, a za početak nije loša pjesma Džonija Štulića “ Kad fazani lete”", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: