Odžić: Cijela obala da ima jednak tretman za prečišćavanje otpadnih voda

"Nepravda da Petrovac, Buljarica i Sveti Stefan nisu priključeni na prečišćivač za otpadne vode biće ispravljena u narednom mandatu", poručio je Odžić

4588 pregleda 47 reakcija 11 komentar(a)
Foto: SDP
Foto: SDP

Nosilac liste “Čist izbor - Petar Odžić (SDP, LP, SD i građani)” Petar Odžić kazao je da će se zalagati da cijela obala ima jednak tretman za prečišćavanje otpadnih voda.

“Kao Buljaričanin, Petrovčanin i Budvanin, koji jednako voli Budvu od Kufina do Jaza, zalagaću se da cijela obala ima jednak tretman za prečišćavanje otpadnih voda. Nepravda da Petrovac, Buljarica i Sveti Stefan nisu priključeni na prečišćivač za otpadne vode biće ispravljena u narednom mandatu. To će biti jedna od glavnih stavki u programu liste 'Čist izbor-Petar Odžić"(SDP, SD, LP i građani)”, istakao je Odžić i dodao:

“Rešavanje ovog problema doprinijeće kvalitetu vode, ali i zaštiti životne sredine. Nedopustivo je da u 21.vijeku za pola teritorije najbogatije opštine nemamo riješen tretman otpadnih voda. Budva koja participira sa 50% u ukupnom turističkom prometu, ne može dozvoliti da kvalitet morske vode nije na adekvatnom nivou. Radi se o skupom projektu, ali uz adekvatno upravljanje i domaćinski odnos prema javnim finansijama, on je ujedno realan i ostvariv.Ovo je samo jedan u nizu projekata koji će biti realizovan u cilju poboljšanja kvaliteta života građana i unapređenja turističke ponude”, zaključio je Odžić.

Bonus video: