Smijenjeni direktor Parking servisa BD i suvlasnik VIP taxija: Nisu u pitanju licence, već politički progon

Peković ističe “da poslanik Šaranović krije od javnosti da je njegovoj taksi firmi početkom ove godine poslije konačne sudske presude, isplaćena naknada po osnovu izgubljene dobiti u iznosu od oko 10.000 eura”

9300 pregleda 12 komentar(a)
Uvesti red u radu taksi prevoza -, Foto: Vuk Lajović
Uvesti red u radu taksi prevoza -, Foto: Vuk Lajović

Suvlasnik firme VIP taxi i smijenjeni v.d. direktora Parking servisa Žarko Peković reagovao je na na navode da će Demokrate insistirati da se oduzimaju taksi licence u Budvi onima koji su kršili zakon, ocijenivši da je “riječ o političkom progonu i revanšizmu“.

“Sporazumom između tri koalicije decidno je navedeno: ‘Da nova demokratska vlast u Crnoj Gori neće sprovoditi revanšizam po političkom ili bilo kojem osnovu’! Želim da se zahvalim Demokratama u Budvi i gospodinu (Danilu) Šaranoviću, poslaniku Skupštine Crne Gore, na najboljem demantu navedenog sporazuma. Ne u potpunosti, jer da bi bio revanšizam, onda po prirodi stvari podrazumijeva da sam ja ili politička opcija kojoj pripadam politički proganjao ili otpuštao vaše istomišljenike u Parking servisu, a nisam, čak naprotiv. Kako nije revanšizam, onda je jasno da je motiv vaše istrage politički progon neistomišljenika. S obzirom na to da ste vi (Demokrate) bezuspješno pokušavali da u proteklih mjesec dana pronađete moguće nezakonite radnje za mojih dva mjeseca upravljanja u Parking servisu Budva, onda ste se obrušili na moju taksi firmu. Ono što je saznao, on i Demokrate u svojoj detektivskoj istrazi, spektakularno su objavili da moja firma ima čak dvije prekršajne kazne za trinaest godina, izdate u 2018. godini i to za kombi, a ne auto taksi prevoz. Nije istina da su kazne bile u iznosu od 1.200 eura za pravno i 500 eura za odgovorno lice, jer po presudi suda, odjeljenja u Kotoru, određene su kazne u iznosu od 700 eura za pravno i 300 eura za odgovorno lice, s tim što su iste bile umanjene za trećinu, odnosno na 500 i 200 zbog plaćanja u zakonskom roku od osam dana. Navedene presude, odnosno kazne, su predmet odlučivanja Ustavnog suda“, naveo je Peković. Kako je naglasio “poslanika Šaranovića nije interesovala činjenica da je u 2019. godini iz oblasti prevoza putnika i tereta izdato prekršajnih naloga u iznosu od oko 450.000 eura od strane Direktorata za drumski saobraćaj.

“Dodatno, otvoreno najavljuje da će mi oduzeti licencu za obavljanje taksi djelatnosti, ne zbog zakonskih propisa, već je jasno zbog mog političkog djelovanja na lokalnom nivou u Budvi. Zbog javnosti, Vip taxi posjeduje tri vrste licenci, dvije koje su izdate od Direktorata i jedna za auto taksi koju je izdala Opština. Za razliku od gospodina Šaranovića, kao decenijski učesnik u raznim javnim debatama i TV emisijama na temu prevoza putnika i kao učesnik radne grupe u Izmjenama i dopunama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, ja sam nastojao da kvalitetno doprinesem rješavanju nagomilanih problema iz oblasti prevoza putnika. Jedan sam od rijetkih privrednika iz ove oblasti koji je uputio najveći broj zahtjeva za slobodni pristup informaciji u Sekretarijatu za privredu Opštine. Takođe, godinama bezuspješno tražim da se objavi pravi registar izdatih auto taksi licenci na teritoriji Opštine, koji (iz njima znanih razloga) vješto skrivaju predstavnici Demokrata koji upravljaju pomenutim sekretarijatom. Poslanik Šaranović u pokušaju da najavi istragu i provjeru auto taksi licenci u Budvi, sakriva činjenicu da je vlast na čijem se čelu nalazio DPS, pokrenula u skladu sa Odlukom o auto taksiju, provjeru licenci tokom 2016. godine, ali provjera licenci je stopirana 2017. godine, kada su Demokrate preuzele kontrolu sekretarijata“, naveo je Peković.

Poslanik Šaranović, ističe se u reagovanju, krije od javnosti da je taksi firmi Pekovića početkom ove godine poslije konačne sudske presude, isplaćena naknada po osnovu izgubljene dobiti u iznosu od oko 10.000 eura”.

“Da je samo progon političkog neistomišljenika u pitanju potvrđuje podatak da mojoj taksi firmi nadležni sekreterijat Opštine ne želi da izda dodatna dva izvoda licence za auto taksi djelatnost i da već šest godina sudskim putem pokušavam da ostvarim svoje pravo. Gospodine Šaranoviću, ja sam za razliku od Vas, ušao u politiku radi političkog djelovanja, a ne radi plate kao Vi. I ja se za razliku od Vas, neću baviti Vašim prekršajnim kaznama i kaznama preduzeća čiji su suvlasnici Vaše partijske kolege“, zaključio je Peković.

Bonus video: