Vatrogasac iz Budve tvrdi da je dobio otkaz jer je bio na skupu DPS-a

Načelnik Službe Dragan Božović navodi da je Zecu 4. septembra istekao ugovor o privremenom povremenom angažovanju, te da ga čudi zbog čega mu nije produžen, kada je tada vatrogasnom službom upravljao kadar DPS-a koga je imenovao Nikola Divanović

35492 pregleda 99 reakcija 85 komentar(a)
Dobio sam i batine od policije: Zec, Foto: Privatna arhiva
Dobio sam i batine od policije: Zec, Foto: Privatna arhiva

Vatrogasac Radovan Zec tvrdi da je dobio otkaz u budvanskoj Službi zaštite i spasavanja samo zbog toga što je bio na skupu DPS-a u njegovom selu Pobori i da je to dokaz da je počeo revanšizam u Budvi politički nepodobnih.

Sa druge strane, novi-stari načelnik Službe Dragan Božović navodi da je Zecu 4. septembra istekao ugovor o privremenom povremenom angažovanju, te da ga čudi zbog čega mu nije produžen, kada je tada vatrogasnom službom upravljao kadar DPS-a koga je imenovao Nikola Divanović.

Vatrogasna služba bila je na meti Specijalne policijske jedinice prije mjesec i po dana, u vrijeme najžešćih političkih turbulencija u gradu, pa su specijalci prvo blokirali, a potom ispitivali i privodili vatrogasce, zbog sumnje da navodno spremali da blokiraju policijsku stanicu, u vrijeme kada su privedeni čelnici grada Marko Carević, Krsto Radović...

Tenzije u vatrogasnoj jedinici nijesu se smirivale tokom Divanovićevog upravljanja gradom, jer većina nije podržavala DPS upravu.

Zec je kazao “Vijestima“ da je unazad dvije godine i osam mjeseci bio zaposlen po ugovoru u vatrogasnoj jedinici, i da su mu ugovori produžavani.

“Osjećao sam potrebu da se obratim javnosti i podijelim sa građanima ono što mi se dešava. Časno i pošteno sam obavaljao posao gotovo tri godine i bez ikakvog razloga dobio otkaz - nije mi produžen ugovor. Lično sam pričao sa načelnikom Božovićem da mi pismeno dostavi zbog čega sam dobio otkaz. Dobio sam odogovor da su mu ruke svezane i da je dobio spisak radnika kojima treba da produži ugovor, te da na spisku nema moga imena“, ispiričao je Zec.

Tvrdi da mu je rečeno da je isključivi razlog što mu nije produžen ugovor to što je bio na skupu DPS-a, zajedno sa seljanima.

“Božović mi se kleo u svoju djecu da je do njega, sjutra bi bio vraćen na posao i da je sa mojim ocem 30 godina prijatelj. Tada sam zvao Carevića na telefon, ali mi je on rekao da ne može da razgovara, jer ima sastanak. Otišao sam u Opštinu i sreo Carevića na ulazu, gdje sam ga pitao: ‘Predsjedniče, volio bih da mi kažete zbog čega od svih vatrogasaca jedino moj ugovor nije produžen’. On mi je odogovorio: ‘Radovane, rekle su mi tvoje kolege, ako Radovan Zec bude vraćen na posao, što je dao glas za DPS, da će zapaliti vatrogasnu stanicu’. Pitao sam ga koji su to vatrogasci kazali, jer su se pravili da su mi kolege i zato bih volio da znam o kome je riječ. Dobio sam odogovor: ‘Idi pitaj njih i Dragana tamo’”, ispričao je Zec.

On je javno upitao predsjednika Demokrata Aleksu Bečića - zašto je dobio otkaz.

“Volio bih da dobijem odgovor od čovjeka koga izuzetno cijenim i poštujem, Aleksu Bečića, koga znam iz vremena kada je igrao fudbal u ‘Crvenoj stijeni’, jer sam i sam bio reprezentativac, da li je razlog što sam Crnogorac i što sam glas dao DPS-u to da budem maknut sa radnog mjesta i što mi je uzeta kora hljeba pošteno zarađena”.

Istakao je da je ljudima pomagao iz srca i da nikada nije gledao ko je Srbin, a ko Crnogorac, jer su za njega svi ljudi isti.

Zec kaže da je “običan radnik koji je obavljao svoj posao”.

“Čak sam i dobio batine na svome radnom mjestu od žandarmerije, a gospodin Carević je sakupljao političke poene na moje ime. Zar treba sada da mi uzme koru hljeba koju sam pošteno zaradio”.

Božović je kazao da je 25. septembra ponovo preuzeo rukovođenje vatrogasnom jedinicom, te da je prije toga na njegovom mjestu bio kadar DPS-a koji je mogao da produži ugovor Zecu.

“Zeca niko nije otpustio sa posla, njemu je istekao ugovor o privremenim i povremenim poslovima 4. septembra. Zbog manjeg obima posla, a i teške finansijske situacije, u obavezi smo da smanjimo broj zaposlenih. Smanjenje broja zaposlenih je u skladu sa preporukama Ministarstva za javnu upravu, koje vodi odlazeća ministarka Suzana Pribilović, članica budvanskog DPS-a. Zato me i čudi zbog čega Zecu nije produžen ugovor od strane administracije koju je vodio Divanović“.

Zamjerio se kolegama zbog fešte u Poborima?

Zec je navodno i zaposlen u vatrogasnu jedinicu upravo na preporuku Carevića prije gotovo tri godine, a “Vijestima“ je nezvanično rečeno da se zamjerio kolegama nakon što je lokalni DPS objavio video-zapis posjete Divanovića, Suzane Pribilović i opštinskih funkcionera iz redova DPS-a, SD-a i Crnogorske selu Pobori.

Do revolta je navodno došlo jer se i Zec našao u političkom spotu, na kome je prikazano i veselje u ugostiteljskom objektu u Poborima, gdje seljani pjevaju Divanoviću...

Bonus video: