Postavljene platforme za posmatranje životinja

U Parku prirode “Piva“ novi turistički proizvod u Jerinićima, Baucalima i Barnom Dolu

2734 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Park prirode
Foto: Park prirode

U Parku prirode (PP) "Piva“ u Plužinama postavljene su dvije platforme za posmatranje divljih životinja i jedna za posmatranje ptica.

Platforme, čiji je cilj da privuku turiste specijalnih interesovanja, postavljene su u Jerinićima (Jasikovac), Baucalima i Barnom Dolu (Bešići).

Platforme su postavljene i u Nacionalnom parku "Sutjeska“, na lokalitetima Donje Bare, Dragaš Selo i Prijevor.

"Osjetite netaknutu prirodu i posmatrajte divokozu, mrkog medvjeda, srnu, surog orla, tetrijeba, jastreba, mišara, prepelicu i ostale divlje životinje i ptice u njihovom prirodnom okruženju na prostoru Parka prirode ‘Piva’ i NP ‘Sutjeska’”, poručili su iz PP “Piva” i NP “Sutjeska”.

Platforme su postavljene u okviru projekta prekogranične saradnje “Turizam, Adrenalin i Rafting Avantura (T.A.R.A)”, koji sprovode opštine Plužine i Foča, u saradnji sa PP “Piva” i Turističkom organizacijom opštine Foča. Cilj projekta, koji finansira Evropska unija u Bosni i Hercegovini, je razvoj i promocija prekograničnog područja kao jedinstvene destinacije za aktivni turizam. Njegova realizacija je počela 1. decembra 2019. i traje do kraja novembra naredne godine.

Bonus video: