Narodna kuhinja u Nikšiću podjelila oko 115.000 obroka

„Broj je znatno veći od kada se borimo sa Covid 19, a znatno je porastao.i broj dostava Podrška kuhinji svakodnevno pristiže iako znatno manje nego ranije zbog situacije u državi", kazala je Vojinović

3560 pregleda 121 reakcija 4 komentar(a)
Narodna kuhinja Nikšić, Foto: Luka Zeković
Narodna kuhinja Nikšić, Foto: Luka Zeković

Za nesto manje od godinu i po, Narodna kuhinja u Nikšiću podjelila je oko 115.000 besplatnih obroka.

„Broj je znatno veći od kada se borimo sa Covid 19, a znatno je porastao.i broj dostava Podrška kuhinji svakodnevno pristiže iako znatno manje nego ranije zbog situacije u državi. Najveću podršku pruža nam anonimni donator iz Njemačke i kompanije sa kojima već godinama sarađujemo, a ne izostaje ni podrška sugrađana. Nesebičnu pomoć, posebno za vrijeme kovida, pružilo nam je Ministarstvo poljoprivrede, a pomoć je pristizala i iz Ministarstva rada i socijalnog staranja,Vlade, NKT-a, Opštine Nikšić i iz Mitropolije Crnogorsko primorske“, kazala je Konstantina Vojinović.

Narodna kuhinja je podijelila i preko 2.000 humanitarnih paketa, kako Nikšićanima tako i građanima u drugim opštinama, a podršku prilikom podjele paketa pružila im je kompanija NTC koja pakete besplatno dostavlja na adresu korisnika.

„Pomogli smo i znatan broj porodica paketima koje je obezbjedila fondacija Hemiias,a korisnicima ih dostavili mi i humanitarni fond Hilal iz Bijelog Polja. Zahvaljujući dobroj saradnji sa Crvenim krstom Nikšić i Bar, kao i Orijentom iz Bara, pomoć su dobile neke od porodica. Sva ova dobra saradnja i dobrota koja nas je ujedinila i koju zajednički djelimo, podstakla je naše sugrađane i korisnike da zajedno sa našim dugogodišnjim saradnicima iz 'Metropolis media' prirede veliko iznenađenje za cijeli naš tim i da u Nikšiću, ispred Pozorišta postave bilbord kao poklon za sav rad i trud. Ovo je zaista nešto što nas čini jako ponosnim, gest koji nam daje snagu da se borimo jače i da trajemo za sve one kojima smo potrebni. Ovaj bilbord nije poklon samo nama, nego svim ljudima koji nam daju podršku i zbog kojih trajemo i zajednički se trudimo da gladnih ne bude. Dobrota se dobrim vraća“, poručila je Vojinović i zahvalila se svima, posebno kompaniji „Metropolis media“.

Bonus video: