Krsto Radović najbogatiji šef parlamenta: Ušteđevina od 760.000 eura

Vlasnik je porodične stambene zgrade od 111 kvadrata, polovine jednospratne zgrade i dva stana

69670 pregleda 807 reakcija 124 komentar(a)
Radović, Foto: Vuk Lajović
Radović, Foto: Vuk Lajović

Šef budvanskog parlamenta Krsto Radović, ako je suditi po imovinskom kartonu koji je predao Agenciji za antikorupciju, najbogatiji je među svojim kolegama predsjednicima lokalnih parlamenata u Crnoj Gori, jer on i supruga imaju ušteđevinu od 760 hiljada eura, posjeduju nekoliko stambenih jedinica, tri automobila, ali i arsenal lovačkog oružja...

Radović, koji je predvodio Demokrate na lokalnim izborima, godinama se bavio građevinskim biznisom i u imovinskom kartonu predočio je sve što on i supruga posjeduju.

Prvi čovjek budvanske Skupštine opštine, kao i njegov kolega, gradonačelnik Budve Marko Bato Carević, definitivno su najbogatiji političari prema podacima iz imovinskih kartona, ali to svakako u stvarnosti nijesu, jer njihove kolege iz redova DPS-a, o kojima su mediji više puta pisali, su mnogo imućniji.

Radović je prijavio da mu je osnovna plata kao predsjednika Skupštine opštine Budva 1.190 eura, ali je prijavio i mjesečni dodatni prihod od 2.000 eura od izdavanja lokala i turističkih apartmana. Njegova supruga Slađana, koja je zaposlena u Beogradu, prima platu od 900 eura.

Radović, koji je mještanin Petrovca, prijavio je i da je vlasnik porodične stambene zgrade od 111 kvadrata, koju je dobio na poklon, polovine od jednospratne zgrade koja ima dva stambena prostora od 80 i 27 kvadrata, koje je izgradio, stan od 79+6 kvadrata koji je kupio, kao i stana od 53 kvadrata koji je dobio u vlasništvo na osnovnu povraćaja pozajmice od preduzeća.

Radovići su i vlasnici “nisana navara” iz 2010, “ford mondea” iz 1997, “tojote SXR”, a prodali su džip “mercedes” koji je bio 2008. godište i “tojotu RAV 4” iz 2009.

Radović, koji je godinama strastveni lovac i član i rukovodilac lovačkog društva, u vlasništvu ima pet lovačkih pušaka: Berreta teknys, Franchi alcione, Browing bar, Bajkal i Beretta koje je kupio ili dobio na poklon. Prijavio je da posjeduje sat Ademar piket Royaloak, koji je dobio na poklon, a da je kupio sat marke Gerald genta Arena Biretro.

Kada je riječ o gotovini, Radovići su ukupno prijavili da imaju 763 hiljade eura, ali i da potražuju 36 hiljada eura od prodaje nepokretnosti. Prvi čovjek budvanskog parlamenta ima kredit od 16 hiljada eura, a mjesečna rata mu je 819 eura.

“Vijesti” su ranije objavile milionsku imovinu gradonačelnika Budve, koji na svoje i ime svoje firme “Carinvest“ ima stambene, poslovne prostore, njive, livade, šume, štale, poljoprivredno gazdinstvo, ugostiteljski objekat, ali i građevinske mašine i drugu operativu.

Plata Carevića u fotelji predsjednika Opštine je 1.567 eura, koju, kako u ovom tako i u mandatu od janura 2019. donira u dobrotvorne svrhe građanima Budve koji su u teškom materijlanom stanju.

Prvi čovjek Budve prijavio da u gotovini ima 10 hiljada eura, a vlasnik je i džipa “mercedes GL310 CL”, godište 2007. Lično ili preko svoje firme “Carinvest“ vlasnik je stotinjak parcela od Budve, Kotora do Grahova u Nikšiću čija je ukupna površina više od 200 hiljada kvadrata.

Ogromnu imovinu Carević ima i preko svoje kompanije “Carinvest“, čiji je stoodstotni vlasnik, dok je prije stupanja na dužnost gradonačelnika Budve, još u prvom mandatu u januaru 2019. mjesto izvršnog direktora povjerio starijem sinu Milanu.

Kompanija ima i desetak poslovnih prostora, stanova i garaža, magacina u Budvi, Krimovici i na Zlatiboru. Vlasnik je u Budvi poslovnih prostora od 57, 116 kvadrata, garaža od 16,12, 13 kvadrata, stanova od 54, 311 i 129 kvadrata, kao i stana od od 94 kvadrata na Zlatiboru, poslovnih zgrada u privredi od 233 i 111 kvadrata na lokalitetu Pod bregove u kotorskoj opštini. Kompanija je vlasnik i ogromnog zemljišnog kompleksa u Grahovu u Nikšiću od 55 hiljada kvadrata.

Višemilionska imovina koju posjeduje Carević je i u najsavremenijoj građevinskoj operativi njegove kompanije, koja se iz godinu u godinu osavremenjava. U imovinskom kartonu je popisano detaljno svako vozilo, kamion, mašina... koje je kompanija kupovala i uglavnom su u pitanju “mercedes”, “volvo”, MAN i “skanija”.

Bonus video: