Pronađene dvije granate iz Drugog svjetskog rata

"Oba neeksplodirana ubojna sredstva su izuzeta i transportovana na propisan način i bice uništena u skladu sa predviđenim procedurama i standardima", kazali su iz MUP-a

3438 pregleda 2 komentar(a)
Foto: MUP
Foto: MUP

Službenici Odsjeka za neeksplodirana sredstva u Direktoratu za zaštitu i spašavanje Ministarstva unutrašnjih poslova izuzeli su dvije granate iz Drugog svjetskog rata, koje su juče popodne pronađene u kolašinskoj opštini.

Jedna granata je pronađena u mjestu Jabuka prilikom radova na građevinskom objektu, a druga u Mateševu i riječ je o topovskoj granati, takođe iz Drugog svjetskog rata koju su pronašli radnici CRBC prilikom radova na sanaciji lokacije na kojoj su bili smješteni.

bomba kl
foto: MUP

"Oba neeksplodirana ubojna sredstva su izuzeta i transportovana na propisan način i bice uništena u skladu sa predviđenim procedurama i standardima", navodi se u saopštenju MUP-a.

Direktorat za zaštitu i spašavanje apelovao je na građane da ukoliko pronađu slična sredstva nikako ne dodiruju i pomjeraju, već da to obavezno prijave na broj 112 Operativno-komunikacionog centra Direktorata za zaštitu i spašavanje.

Bonus video: