Mitrović: Već nekoliko dana bukti požar na gradskoj deponiji na brdu Jagnjilo, niko ne reaguje

“Iz Službe zaštite i spašavanja su nam saopštili da oni ne gase deponiju jer nisu dobili poziv od preduzeća "Čistoća" te da je obaveza ovog Društva da gasi požare na deponiji koju koriste

2094 pregleda 2 komentar(a)
Požar na gradskoj deponiji, Foto: NVO Breznica
Požar na gradskoj deponiji, Foto: NVO Breznica

Predsjednik ekološkog društva Breznica Milorad Mitrović tvrdi da već nekoliko dana bukti požar na gradskoj deponiji, komunalnog otpada na brdu Jagnjilo iznad Pljevalja.

“Već nekoliko dana bukti požar na gradskoj deponiji komunalnog otpada u mjestu Jagnilo kod Pljevalja što umnogome doprinosi i onako lošem kvalitetu vazduha u jednom od najzagađenijih gradova Evrope”, kazao je Mitrović.

On je Vijestima dostavio i snimak, za koji tvrdi da ga je napravio danas oko 12 časova na deponiji Jagnjilo.

“Iz Službe zaštite i spašavanja su nam saopštili da oni ne gase deponiju jer nisu dobili poziv od preduzeća "Čistoća" te da je obaveza ovog Društva da gasi požare na deponiji koju koriste.

Za to vrijeme niko ne reaguje niti pokušava ugasiti požar koji uzrokuje pojavu velikih količina dima koji "silazi" u grad i guši građane”, rekao je Mitrović.

Kaže i da je rukovodstvo preduzeća upozorio da će podnijeti prijavu ukoliko ne zaustave širenje dima sa deponije.

Mitrovi podsjeća da su građani Pljevalja poslednjih dana izloženi “pravoj ekološkoj torturi”.

“Pored svih drugih ekoloskih problema i problema sa zasipanjem grada prasinom sa kopa Rudnika uglja, sa njegovog transportnog sistema u Potrilici, trase puta koji je u izgradnji kao i drugih, manjih izvora zagađenja, gradjni su izloženi pravom ekološkom teroru i teško mogu izbjeći ekološke incidente koji su učestali ove ljetnje sezone”, kazao je Mitrović

Bonus video: