Straža pazi da se smeće ne baca na bivšoj deponiji u Tivtu

Direktor Vlado Đukić kaže da će uskoro biti postavljena i stražarska kućica i instaliran video-nadzor, jer su nesavjesni pojedinici i firme do sada u nekoliko navrata razbijali katanac na rampi i na Grabovcu u posljednjih nekoliko mjeseci nelegalno odložili nekoliko stotina kubika optpada
159 pregleda 0 komentar(a)
deponija grabovac, Foto: Ivan Starčević
deponija grabovac, Foto: Ivan Starčević
Ažurirano: 10.11.2017. 17:44h

Komunalno preduzeće Tivat prije dva dana postavilo je stalnu stražarsku službu na ulazu na bivšu gradsku deponiju smeća na Grabovcu, u Krtolima, kao bi se spriječilo nelegalno odlaganje otpada.

Direktor Vlado Đukić kaže da će uskoro biti postavljena i stražarska kućica i instaliran video-nadzor, jer su nesavjesni pojedinici i firme do sada u nekoliko navrata razbijali katanac na rampi i na Grabovcu u posljednjih nekoliko mjeseci nelegalno odložili nekoliko stotina kubika optpada.

Na taj problem upozorili su i iz Mjesna zajednica Krtoli, čiji predsjednik Ivan Starčević ističe da je nekadašnje smetlište Grabovac zvanično zatvoreno rješenjem resornog Ministarstva još 2003. godine, ali da u međuvremenu nikada nije sprovedena planirana sanacija, koja je predviđala prekrivanje deponije slojem gline i humusa i ozelenjavanje.

Mještani Krtola proteklih su godina „džentlmenskim dogovorom“ dozvolili Opštini i Komunalnom preduzeću Tivat da na Grabovcu odlažu zeleni otpad i zemlju od građevinskih iskopa.

Bivša deponija je proteklih mjeseci često i nelegalno paljena, pa su se širili dim i neprijatni mirisi.

Starčević je pohvalio reakciju Komunalne policije Opštine Tivat koja je, po prijavi mještana, u nekoliko navrata izlazila na teren i sačinjavala zapisnike, ali je i apelovao na odlučniju akciju nadležnih da se spriječi ponovno pravljenje nelegalnog odlagališta smeća na Grabovcu.

Bonus video: