Raspisan oglas za prijem 55 osoba u službu u Vojsci Crne Gore

Prethodni oglas za prijem vojnika i vojnikinja po ugovoru Ministarstvo odbrane je raspisalo 10. jula ove godine i tada su primljena 52 vojnika i vojnikinje koji su početkom oktobra počeli obuku
61 pregleda 4 komentar(a)
Vojska Crne Gore, Foto: Odbrana.gov.me
Vojska Crne Gore, Foto: Odbrana.gov.me
Ažurirano: 03.11.2017. 10:15h

Ministarstvo odbrane raspisalo je oglas za prijem 55 lica u službu u Vojsci Crne Gore u svojstvu vojnika i vojnikinja po ugovoru, na određeno vrijeme u trajanju od 12 mjeseci.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, raspisan je oglas za po tri mjesta u Vazduhoplovstvu Crne Gore i Četi veze, 11 u Četi vojne policije, osam u Logističkom bataljonu, 28 u Pješadijskom bataljonu i dva u Mornarici Vojske Crne Gore.

"Ugovor o službi u Vojsci zaključuje se na period od godinu dana, sa mogućnošću da se naredni može zaključiti na period od tri godine. Kandidati koji budu prijemljeni u službu u Vojsci, obavezni su da uspješno završe osnovnu vojničku i obuku za samostalno vršenje formacijske dužnosti. Za lica koja ispune uslove oglasa, Ministarstvo odbrane će organizovati provjeru fizičkih i zdravstvenih sposobnosti kandidata, bezbjednosnu provjeru i intervju", navodi se u saopštenju.

Oglas će biti otvoren 15 dana.

Prethodni oglas za prijem vojnika i vojnikinja po ugovoru Ministarstvo odbrane je raspisalo 10. jula ove godine i tada su primljena 52 vojnika i vojnikinje koji su početkom oktobra počeli obuku.

"Današnjim oglasom Ministarstvo odbrane slijedi svoju politiku podmlađivanja i daljeg jačanja kvaliteta vojničkog kadra", navodi se u saopštenju.

Bonus video: