Intenziviranje saradnje NPCG i TIKA

Direktor NPCG Aleksandar Bulatović sastao se sa koordinatorom TIKA-e Abdurrahmanom Toprakom

2265 pregleda 0 komentar(a)
Foto: NPCG
Foto: NPCG

Saradnju između predstavnika Nacionalnih parkova (NPCG) i Turske agencije za međunarodnu saradnju u Crnoj Gori (TIKA), koja je upostavljena u prethodnom periodu, potrebno je unapređivati u narednom, ocijenio je direktor NPCG Aleksandar Bulatović.

On je danas, prilikom posjete predstavništvu TIKA-e kazao da su neki od projekata već započeti i to je saradnja sa nadležnim institucijama u Turskoj kroz projekat zaštite šuma.

Bulatović se sa svojim saradnicima, Stevanom Raičevićem i Jasminom Spahićem, sastao sa koordinatorom TIKA-e Abdurrahmanom Toprakom, u cilju intenziviranja saradnje.

Na sastanku je, kako je saopšteno iz NPCG, iskazana zahvalnost Turskoj agenciji za međunarodnu saradnju u Crnoj Gori na uspostavljenoj saradnji između NPCG i Nacionalnih parkova i zaštićenih područja Turske.

U narednom periodu, ukoliko se realizuju svi uslovi, očekuje se nekoliko donacija od Agencije Tika i to izrada i postavljanje mobilijara i pontona u NP Biogradska gora, izrada i montiranje pontona u NP Skadarsko jezero na Vranjini, edukacije kroz dijeljenje iskustava sa predstavnicima Nacionalnih parkova i zaštićenih područja Turske, kao i trajna saradnja kroz sporazum o saradnji sa Nacionalnim parkom Yedigoller (Sedam jezera) u Turskoj, koji su predstavnici NPCG imali priliku da posjete.

Bonus video: