Pokloni za 33 župska prvačića

Savjet MZ i u narednom periodu nastaviti da aktivnostima doprinese što boljim uslovima za bitisanje mlade populacije u Župi

3522 pregleda 2 komentar(a)
Prvaci u MZ Župa, Foto: MZ Župa
Prvaci u MZ Župa, Foto: MZ Župa

Savjet MZ Župa nikšićka je šestu godinu zaredom obezbijedio poklone, u vidu školskog pribora i slatkiša, za prvake OŠ "Dušan Bojović".

Poklone je, na svečanom prijemu, uručio predsjednik MZ Župa, Dragoljub Radulović, koji je kazao da svi u društvu treba da se protrude kako bi se stekli što bolji uslovi za širenje porodica, jer je to jedini garant za opstanak društva, posebno zajednica koje se nalaze u ruralnim područjima.

Ove godine, škola "Dušan Bojović" je bogatija za pet prvaka u odnosu na godinu ranije, tako da je u prvi razred krenulo njih 33.

Radulović je obećao da će Savjet MZ i u narednom periodu nastaviti da aktivnostima doprinese što boljim uslovima za bitisanje mlade populacije u Župi.

Podsjetio je da je Mjesna zajednica u ovoj godini za svako novorođenče obezbijedila novčane nadoknade u iznosu od po 100 eura i da je već podijeljeno oko trideset nadokanda, da je prvorođeno dijete u 2022.godini dobilo 1.000 eura, da je polumaturantima obezbijeđena besplatna ekskurzija i polumatursko veče, a dobitnicima diplome „Luča“ novčane nagrade. I ove godine, najbolji studenti iz Župe su dobili mjesečne stipendije od po 60 eura, oko četrdesetoro djece je išlo na besplatno ljetovanje.

MZ je pomogla učešće FK Župa na svim turnirima, nagradila uspješne mlade sportiste iz Župe, a školi "Dušan Bojović" su donirali najsavremeniju kompjutersku opremu.

"Sve ovo smo uspjeli zahvaljujući privrednim društvima i pojedincima koji su prepoznali jednu pozitivnu namjeru u svim ovim aktivnostima. Savjet MZ će nastojati da održi ovaj kontinuitet aktivnosti, a da li će se uspjeti pokazaće vrijeme pred nama", kazao je Radulović.

Savjet MZ na kraju ove školske godine obezbijediće besplatan jednodnevni izlet za 30 najboljih učenika od petog do osmog razreda, a destinaciju će izabrati učenici.

Bonus video: