MZ Župa nikšićka će i ove godine stipendirati studente: Za četiri najbolja po 70 eura mjesečno

Studenti moraju priložiti i potvrdu da imaju prebivalište na teritoriji MZ Župa i da su državljani Crne Gore

1771 pregleda 1 komentar(a)
Župa nikšićka, Foto: Svetlana Mandić
Župa nikšićka, Foto: Svetlana Mandić

Savjet Mjesne zajednice (MZ) Župa nikšićka donio je odluku da sedmu godinu zaredom raspiše konkurs za dodjelu stipendije za najbolje studente iz ove MZ.

Savjet će ove godine stipendirati četiri najbolja studenta, koji će od novembra do juna dobijati po 70 eura.

"Pravo da konkurišu za stipendiju imaju svi redovni studenti osnovnih studija koji podnesu dokaz o redovnom upisu druge i narednih godina studija, a koji su u predhodnim godinama studija ostvarili prosječnu ocjenu devet i više. U slučaju da se na konkursu prijavi veći broj od onog koji je predviđen konkursom, prednost će imati studenti sa viših godina osnovnih studija", naveo je predsjednik MZ Župa, Dragoljub Radulović.

Studenti moraju priložiti i potvrdu da imaju prebivalište na teritoriji MZ Župa i da su državljani Crne Gore.

Konkurs je otvoren od 15. oktobra do 10. novembra, a neblagovremene i nepotpune prijave neće se razmatrati.

"Savjet Mjesne zajednice kroz ovakve simbolične aktivnosti želi da pošalje poruku da je ulaganje u znanje najbolje i najsigurnije ulaganje, a isto tako očekuje da ovo bude mali podstrek svim studentima iz našeg mjesta da postižu što bolje rezultate u toku školovanja, što može biti od velikog značaja za naše društvo u cjelini. Savjet MZ će i u narednom periodu nastojati da održi kontinuitet svih prethodnih aktivnosti i na taj način damo podstreka i drugim društvenim zajednicama, državnim institucijama i pojedincima kako bi ovakvim ili sličnim aktivnostima doprinijeli sveukupnom jačanju našeg društva, što je jedina garancija postojanosti naše države Crne Gore", poručio je Radulović.

Bonus video: