Iković: U subotu protest za odbranu Trga golootočkih žrtava

Ako pristajemo na otimačinu javnog dobra sjutra će nam oteti i ono što nijesu planirali da uzmu. Opština Danilovgrad je prodala dio trga privatniku 2001. godine. Nakon 14 godina prodani dio dobio je status građevinske parcele i na njoj je prije 20 dana započeta izgradnja poslovne zgrade, kazao je Iković

1952 pregleda 11 komentar(a)
Iković, Foto: Pokret Preokret
Iković, Foto: Pokret Preokret

Vuk Iković odbornik u Skupštini Opštine Danilovgrad, najavio je protest na glavnom gradskom trgu u Danilovgradu.

"U subotu, 03. decembra u devet časova ujutru, biće održan protest na Trgu golootočkih žrtava u cilju očuvanja glavnog gradskog trga", saopštio je Iković.

Kako kaže, "Opština Danilovgrad je prodala dio Trga golootčkih žrtava privatniku 2001. godine. Nakon 14 godina prodani dio trga dobio je status građevinske parcele i na njoj je prije 20 dana započeta izgradnja poslovne zgrade".

"Moramo spriječiti smanjivanje Trga i njegovu dalju blokadu", navodi se u saopštenju medijskog tima Preokreta.

Zahtijevaju da inspekcija naloži obustavu radova, da se preispita dokumentacija te da trg bude otvoreniji i pristupačniji građanima.

Zato kako kažu, "u subotu protestujemo da bi odbranili Trg, centar grada, da bi odbranili sebe". Iković naglašava da je uputio sam poziv odbornicima Skupštine Opštine Danilovgrad, jer kako kaže, svima njima je u subotu mjesto na Trgu.

"Niko ne može prodavati imovinu države bez naše saglasnosti. Otuđiti dio trga za vrijednost manju od 40.000 eura je incident, to su godišnje plate dva funkcionera opštine", dodaje Iković.

Kako kaže, dio trga prodat je za cijenu jednog službenog vozila Opštine.

"Ako pristajemo na otimačinu javnog dobra sjutra će nam oteti i ono što nijesu planirali da uzmu. Privatna gradnja na glavnim gradskim trgovima nije prihvatljiva jer nije od javnog interesa bez obzira da li su ispunjene sve procedure", istakao je Iković.

Tvrdi da neće pristati na nastavak privatizacije javnog dobra i da ne žele blokadu glavnog ulaza u pijacu, kao i da odbijaju pretvaranje trga u kafansku baštu.

"Tražimo da Trg bude pristupačan i otvoren za građane, a ne da se sužava, želimo da na njemu održavaju gradske manifestacije", zakljućio je Iković.

Bonus video: