Filipović: Država hitno da pomogne malinarima

"Neophodno je imati u vidu činjenicu da su druge zemlje mnogo veći proizvođači malina od Crne Gore, tako da ih mogu izvoziti po značajno nižim cijenama", kazao je Filipović

2886 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Prava Crna Gora
Foto: Prava Crna Gora

Država mora da riješi problem malinara u najkraćem roku, jer predstoji nova sezona berbe malina, a nije prodat značajan dio prošlogodišnje proizvodnje, saopštio je član Prave Crne Gore u Bijelom Polju Žarko Filipović.

On je kazao da Prava Crna Gora podržava protest malinara, koji imaju problem da plasiraju na tržište 350 tona maline, zarobljene u hladnjačama.

"Neophodno je imati u vidu činjenicu da su druge zemlje mnogo veći proizvođači malina od Crne Gore, tako da ih mogu izvoziti po značajno nižim cijenama", kazao je Filipović.

Iz te partije su pozvali Ministarstvo poljoprivrede da u dogovoru sa malinarima i vlasnicima hladnjača pronađu održivo rješenje, da bi se spasilo malinarstvo u Crnoj Gori.

"Vlada Crne Gore ne treba da se pridružuje štetnim mjerama koje uvode druge države, pa čak i ako se radi o državama Evropske unije" zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: