Šehović: Neka Bajram posluži kao podsjetnik na značaj međusobnog poštovanja i brige za drugoga

"Šehović je u čestitki građankama i građanima koji slave ovaj praznik poželio da nakon mjeseca molitve, darivanja i solidarnosti Bajram provedu u miru i zdravlju, te da radost predstojećih blagdana provedu okruženi najmilijima"

1736 pregleda 1 komentar(a)
Damir Šehović, Foto: SD
Damir Šehović, Foto: SD

Predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore Damir Šehović uputio je čestitku reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu ef. Fejziću, kao i svim vjernicima islamske vjeroispovjesti u Crnoj Gori povodom Ramazanskog Bajrama

On je poželio da nastupajući praznik koji je simbol milosti i odricanja posluži kao putokaz ka postizanju opšte dobrobiti društva u kojem živimo, navodi se u čestitki Socijaldemokrata.

“Vjernici su tokom ramazanskog posta jačajući duhovnu komponentu svog bića i oplemenjujući međusobne odnose na svojim najbližima, komšijama, prijateljima, sugrađanima ukazali na neophodnost razumijevanja, skladnog suživota i uzajamnog poštovanja", kazao je Šehović.

Mjesec Ramazana bio je mjesec milosti i promicanja svih onih vrijednosti, dodaje se iz SD-a, koje propisuje vjera, ali i prilika da se ukaže na potrebu uzajamnog pomaganja i brige za drugoga.

Šehović je u čestitki građankama i građanima koji slave ovaj praznik poželio da nakon mjeseca molitve, darivanja i solidarnosti Bajram provedu u miru i zdravlju, te da radost predstojećih blagdana provedu okruženi najmilijima.

"Praznici nas uče da vrijednostima zajedništva, tolerancije i solidarnosti, kao i da međuzavisnost znači i skladan suživot, a da pomaganje drugima i saosjećanje pojedince čine boljim ljudima, a ljudi kao takvi doprinose dobrobiti cjelokupne društvene zajednice. Želim da praznične dane provedete dijeleći radost sa bližnjima, u ljubavi i blagostanju”, rekao je Šehović.

Bonus video: