Ni radnici opštinskih firmi u BD nisu primili platu: Direktori iz DF se "solidarišu"?

Opštinske firme na čijem su čelu kadrovi iz Demokratskog fronta (DF) imaju svoje izvore prihoda, ali ni oni nisu isplatili plate, iako javnosti nije poznato da imaju finansijskih problema, a praksa je da se plate isplaćuju prije praznika

30296 pregleda 223 reakcija 125 komentar(a)
Zgrada Opštine Budva, Foto: Vuk Lajović
Zgrada Opštine Budva, Foto: Vuk Lajović

Zaposleni u dvijema najvećim budvanskin opštinskim firmama Vodovod i kanalizacija i Komunalnom preduzeća, njih više od 600 nijesu primili plate uoči prvomajskih praznika.

Prethodno platu nije primila opštinska administracija u kojoj radi 630 radnika, a isplatu čeka i njih 400 zaposlenih u tri ustanove kulture - Ju Grad teatar, Muzeji i galerije, Narodna biblioteka, kao i Mediteranskom sportskom centru i SrC "Budva", te Radio televiziji Budva, jer hapšenjem predsjednika Opštine Mila Božovića nema ovlašćene osobe koja bi potpisala isplatu.

Opštinske firme na čijem su čelu kadrovi iz Demokratskog fronta (DF) imaju svoje izvore prihoda, ali ni oni nisu isplatili plate, iako javnosti nije poznato da imaju finansijskih problema, a praksa je da se plate isplaćuju prije praznika.

Nezvanične informacije "Vijesti" su da menadžment tih firmi odlučio da se "solidariše", pa ni oni nijesu isplatili plate.

Plate nijesu primili ni u najbogatijoj lokalnoj turističkoj organizaciji (TO) u Crnoj Gori - TO Budva čiji je budžet preko tri miliona eura.

Plate nijesu mogli da prime ni zaposleni u opštinskoj firmi "Otpadne vode" koja upravlja postrojenjem za tretman otpadnih voda, jer blokadom Opštine njima na račun nije "prebačen" mjesečni iznos za održavanje .

Jedina firma koja je isplatila zarade zaposlenima su "Mediteran reklame".

Bonus video: