KCCG: Stojimo uz kolege Hitne pomoći i doktora, mi smo tu da vam pomognemo, a ne da se branimo

"Ovo nije, nažalost, prvi put, a strahujemo da nije ni posljednji da su doktori izloženi i fizičkoj i verbalnoj agresiji dok su na radnom zadatku"

2134 pregleda 0 komentar(a)
KCCG, Foto: Luka Zeković
KCCG, Foto: Luka Zeković

Klinički centar Crne Gore (KCCG) saopštio je danas da stoji uz kolege Hitne pomoći i doktora koji je, dok je nastojao da pomogne pacijentu tokom kućne posjete, napadnut od strane brata i sestre, kako navodi Uprava policije.

Milijana i Milan Palević uhapšeni su zbog sumnje da su juče u Podgorici napali ljekara službe Hitne medicinske pomoći.

Prema saznanjima "Vijesti", nakon što je ljekar stigao u kućnu posjetu, doktora je napala ženska osoba, a nakon toga su Palevići - sestra i brat, medicinsku torbu bacili kroz prozor.

"Ovo nije, nažalost, prvi put, a strahujemo da nije ni posljednji da su doktori izloženi i fizičkoj i verbalnoj agresiji dok su na radnom zadatku. Zbog toga još jednom pozivamo sve nadležne ustanove ali i najširu javnost da se solidarišu sa ljekarima kojima je ključni zadatak spašavanje ljudskih života", ističe se u saopštenju KCCG.

Oni su dodali da Crna Gora svakako ima manje ljekara po glavi stanovnika od evropskog i šireg regionalnog prosjeka, zbog čega je kako navode važno da im ukažemo poštovanje, a ne da ih obeshrabrujemo da se bave jednim od najzahtjevnijih profesija.

"Mi smo tu da vam pomognemo, a ne da se branimo", zaključuje se u saopštenju KCCG.

Bonus video: