ZHMS: U subotu promjena vremena, očekuje se obilnija kiša

"Na teritoriji Crne Gore i u oblasti južnog Jadrana (obalni dio Crne Gore), u pojedinim mjestima očekuje se obilnija količina kiše, takođe moguć je i buran razvoj grmljavinskih oblaka sa uslovima za lokalnu pojavu vremenskih nepogoda praćenih gradom"

22233 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju (ZHMS) najavio je da se u subotu očekuje promjena vremena koja će usloviti nestabilne vremenske prilike.

"Za subotu, 5. 8. 2023. godine, očekuje se uticaj ciklona koji će usloviti promjenu vremena i nestabilne vremenske prilike. Na teritoriji Crne Gore i u oblasti južnog Jadrana (obalni dio Crne Gore), u pojedinim mjestima očekuje se obilnija količina kiše, takođe moguć je i buran razvoj grmljavinskih oblaka sa uslovima za lokalnu pojavu vremenskih nepogoda praćenih gradom", navodi se u saopštenju ZHMS.

Pored kiše, u zoni grmljavinskih oblaka, dodaju, moguć je jak, na udare i olujni vjetar.

"Duž obale jači talasi - more talasasto, lokalno moguće i jače talasasto. Tokom dana osjetan pad temperature vazduha. Kao posljedica obilne kiše lokalno su mogući kratkotrajni problemi sa obilnom količinom vode - flashflood efekti. Posebno u urbanim sredinama, na bujičnim tokovima i duž saobraćajnica koje presecaju planinske kosine", piše u saopštenju ZHMS.

Bonus video: