Perović se sastao sa Kunom: Crna Gora posvećena razvijanju saradnje sa Kinom

"Perović se zahvalio ambasadoru Kunu na posjeti i izrazio zadovoljstvo zbog tradicionalno dobrih i prijateljskih odnosa Crne Gore i Kine, koji predstavljaju snažan temelj za dalje razvijanje saradnje u brojnim oblastima"

3989 pregleda 2 komentar(a)
Kun i Perović, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Kun i Perović, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore

Državni sekretar Ministarstva odbrane Crne Gore, Krsto Perović, sastao se danas sa delegacijom Ambasade Kine u Crnoj Gori, predvođenom ambasadorom Fanom Kunom, saopšteno je iz Ministarstva odbrane (MO).

"Perović se zahvalio ambasadoru Kunu na posjeti i izrazio zadovoljstvo zbog tradicionalno dobrih i prijateljskih odnosa Crne Gore i Kine, koji predstavljaju snažan temelj za dalje razvijanje saradnje u brojnim oblastima", navodi se u saopštenju MO.

Perović je istakao da će Crna Gora, kao punopravna NATO članica, sa statusom kandidata za članstvo u EU, ostati posvećena razvijanju saradnje sa Kinom kao značajnim akterom u međunarodnoj zajednici.

"Ambasador Kun je takođe iskazao zahvalnost zbog susreta sa državnim sekretarom, uz uvjerenje da postoji potencijal za dodatno snaženje bilateralne saradnje naših zemalja u budućnosti u domenima od obostranog interesa, na temeljima međusobnog uvažavanja i poštovanja", zaključuje se u saopštenju MO.

Bonus video: