ZHMS izdao upozorenje: U subotu moguća obilna kiša, jak južni vjetar i talasi na moru

"Na teritoriji Crne Gore vrijeme će biti umjereno do potpuno oblačno, povremeno kiša, a mjestimično pljuskovi i grmljavina. Tokom prvog dijela dana više padavina se očekuje u zapadnim predjelima, dok se u popodnevnim satima i tokom noći (u subotu na nedjelju) očekuju intenzivnije padavine u većem dijelu zemlje"

44419 pregleda 66 reakcija 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Zbog očekivane meteorološke situacije za subotu Zavod za hidrometeorologiju i sezmologiju (ZHMS) izdao je upozorenje na obilnu kišu, jak južni vjetar i talasi na moru.

Kako se navodi u saopštenju ZHMS, potencijalno moguće su određene posljedice na terenu.

Na osnovu izvještaja ZHMS, Direktorat za zaštitu i spašavanje MUP-a poslao je upozorenje svim učesnicima u sistemu zaštite i spašavanja i ukazao na potrebu podizanja operativne spremnosti.

"Naime, prema informacijama Zavoda, u subotu, 21.10.2023.godine očekuju se nestabilne vremenske prilike. Na teritoriji Crne Gore vrijeme će biti umjereno do potpuno oblačno, povremeno kiša, a mjestimično pljuskovi i grmljavina. Tokom prvog dijela dana više padavina se očekuje u zapadnim predjelima, dok se u popodnevnim satima i tokom noći (u subotu na nedjelju) očekuju intenzivnije padavine u većem dijelu zemlje. Ponegdje su moguće i kratkotrajne vremenske nepogode, a vjetar umjeren do jak, na udare veoma jak do olujni, južnih smjerova. Duž obale se očekuju jači talasi. Kao posljedica obilne kiše lokalno su mogući kratkotrajni problemi sa obilnom količinom vode -flashflood efekti, posebno u urbanim sredinama, na bujičnim tokovima i duž saobraćajnica koje presjecaju planinske kosine", piše u saopštenju MUP-a.

Bonus video: